Аржентински депутат подаде оставка, след като забрави камерата включена след онлайн сесия на конгреса

В може би един от най-големите гафове в Zoom по в реме на пандемията, аржентинският депутат Хуан Емилио Амери забрави да изключи камерата след виртуална парламентарна сесия и зарови глава в гърдите на жена, което доведе до неговото отстраняване и оставка.


След преговорите за бюджета в четвъртък, законодателят и баща на три деца първо сложи младата жена в скута си, след това разтвори деколтето й и започна да докосва гърдите й с уста. Сцената се разигра при включена камера и бе наблюдаване както от неговите колеги депутати, така и от зрителите по домовете си. Амери беше отстранен веднага след това, а по-късно същия ден реши да подаде оставка по собствено желание.


Президентът на долната камара заяви, че случаят е нещо „извън правилата", като припомни, че досега необичайното поведение по време на онлайн срещите се е изчерпвало със заспиване на депутат.


По време на последвалото радиоинтервю Амери каза, че случаят "вреди лично както на него, така и на партньорката му, както и на роднини и приятели." Той се извини за неприличната злополука и обясни, че е пресметнал лошо интернет връзката си, мислейки, че камерата му трябва да е изключена. "Попитах я дали мога да й дам целувка и я целунах по циците. Това беше всичко."


Историите на работното място - т. нар. „Фалове в Zoom", където потребителите често забравят за камерата, която ги заснема, почти са се превърнали в самостоятелен жанр на новини сами по себе си, поради инцидентите, които случват почти всеки ден, при условията на работа от дома заради пандемията.

Станете почитател на Класа