Politico: Лъже, докато лъжата не стане истина — Байдън сравни Тръмп с Гьобелс

Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън сравни Доналд Тръмп с министъра на пропагандата на нацистка Германия Йозеф Гьобелс, тъй като последният според него също е на мнение, че ако лъжата се повтаря достатъчно дълго, тя ще се превърне в истината, пише Politico. В същото време, според Байдън, Тръмп се опитва да го присъедини към социалистите само с цел да отклони вниманието от собствените си провали.

 

 

Кандидатът за президент от Демократическата партия Джо Байдън сравни американския лидер Доналд Тръмп с министъра на пропагандата на нацистка Германия Йозеф Гьобелс. Причината за това изказване на политика беше бурната критика на Тръмп срещу Байдън по време на предизборната кампания, пише Politico.

Когато Байдън беше попитан в интервю за MSNBC за това как възнамерява да отблъсне твърденията на Тръмп, че той прокарва социалистическа програма, бившият вицепрезидент не се направи на деликатен.

По думите на кандидата от Демократическата партия Тръмп "прилича на Гьобелс"„Ако повтаряте лъжата достатъчно дълго, продължавате да я повтаряте и повтаряте, тогава тя става обща истина“, отбеляза политикът.

В същото време, според Байдън, президентът използва социализма, за да отклони вниманието на избирателите от собствените си провали в борбата срещу пандемията от коронавируса. Междувременно бившият вицепрезидент също не пропусна да сравни американския лидер с друга авторитарна фигура от миналото.

Мисля, че хората много ясно виждат разликата между мен и Доналд Тръмп, каза Байдън. - Тръмп разпръсква демонстрации пред Белия дом, мирни демонстрации, с помощта на военните. Прилича повече на Кастро, отколкото на Чърчил."

Освен това политикът заяви, че не се притеснява ни най-малко от изявленията на американския президент, че ще откаже да напусне Белия дом, ако бъде победен на изборите. Според Байдън тези изявления са само един от елементите на предизборната му тактика.

Неговите изявления винаги са необходими за отклоняване на вниманието“, подчерта кандидатът за президент, изразявайки увереност, че американците ще дойдат на изборите „в голямо количество- Още в самото начало беше ясно накъде върви всичко."

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа