Тайното семейство на Путин - има ли той любовница-милиардерка и незаконна дъщеря

Каменният остров не е сред най-популярните туристически дестинации на Санкт Петербург. Жителите на руския град обаче ще ви издадат, че няма по-скъпи жилища от тези на острова.

Там се намират имения, достойни за екранизация по исторически романи, кооперации с просторни мезонети, добре поддържан парк и държавни резиденции с кодови имена.

Там е свила своето гнездо и милиардерката Светлана Кривоногих, чието състояние сайтът "Проект" оценява на 7,7 млрд. рубли или около 100 млн. долара.

Независимата медия посочва още, че Кривоногих има свой дял в банка "Россия", както и акционерно участие в елитен ски курорт в Петербургска област. По изчисления на "Проект" имотите, които бизнес дамата притежава в Санкт Петербург, Москва и Сочи възлизат на над 1,1 млрд. рубли.

Лично Владимир Путин присъства на откриването на курортния комплекс, в който Кривоногих има дял, а през 2011 г. една от ски пистите е затворена за посетители специално заради държавния глава.

През 2004 г. например милиардерката купува огромен апартамент в комплекс на Каменния остров, а запознати споделят пред медията, че подобни имоти са били продавани само сред тесен кръг от богоизбрани. Голяма част от тези купувачи са сред кръга от приближени приятели на президента Путин.

Сред тези приятели попадат бившият спаринг партньор по джудо на руския държавен глава - Василий Шестаков, бивши съседи на държавника като Юрий Ковалчук и Виктор Мячин и други. Не е трудно да се появи въпросът как Кривоногих попада в този елитен кръг и откъде самата тя е натрупала своето колосално богатство.

На този въпрос жителите на Каменния остров повдигат рамене. Някои от тях дори не са чували фамилията на тази дама.

Двама души, които все пак признават пред "Проект", че познават Кривоногих, лаконично отбелязват, че тя е "близка до Путин". По техни думи двамата се запознават някъде през 90-те години на миналия век и може би именно отношенията с бъдещия руски президент са причината за нейния възход.

Светлана е отраснала в смутен квартал на Петербург, майка ѝ е чистачка, а баща ѝ умира твърде млад заради злоупотреба с алкохола.

Семейството е бедно и живее в сериозни лишения, но все пак Светлана успява да завърши висше образование - "Международни икономически отношения". Състудентите ѝ не си спомнят да са я виждали на лекции. Тези, които все пак показват, че фамилията им е позната, категорично отказват да споделят повече за мистериозната жена.

Всички те се ограничават до констатацията, че Кривоногих и Путин са били близки. Един от събеседниците, с които "Проект" разговаря, уточнява, че Светлана започва своя възход, след като установява връзка с "много богат и влиятелен мъж".

В публичните регистри, разбира се, няма твърде много данни как Кривоногих придобива състоянието си.

Ясно е, че през 2000 г. тя става акционер в набиращата популярност петербургска банка "Россия".

По същото време Кривоногих влиза като акционер и в още няколко дружества. Към началото на 2018 г. само банката ѝ носи по 800 млн. рубли въз основа на пазарната стойност на "Россия". Разрастването на банката съвпада с избирането на Путин за президент през 2000 г., когато към финансовата институция потичат вложенията на "Газпром".

Курортът Игора, който президентът посочва като едно от любимите си места за ски, също е на 75 процента собственост на Светлана. Другите 25 на сто държи вече споменатият Юрий Ковалчук, а Путин действително обожава мястото, където се отдава на езда, лов и зимни спортове.

Кривоногих обаче може би е още по-близка с президента, отколкото техните стари познайници предполагат. През 1999 г. Путин все още е директор на службата за сигурност ФСБ, когато, случайно или не, се оказва на един полет със Светлана, а местата им са точно едно зад друго. Билетите за самолета са купени с едва няколко минути разлика.

"Проект" допълва, че Кривоногих често лети между Санкт Петербург и Москва, макар и целта на пътуванията ѝ да остава неясна.

 

Владимир Путин крие трета дъщеря (Вижте коя е богатата й майка - Снимки) -  Разкрития.ком

 

Причината за цялата тази мистерия, смята изданието, е, че Кривоногих тайно е родила дъщеря на Путин.

Елизавета Кривоногих е родена през 2003 г. и в родилното свидетелство, до което медията успява да се добере, графата "Баща" е празна. Вместо това Светлана дава на бебето фамилията на своя собствен баща - Владимировна.

 

 

 

През 2003 г. Путин упорито работи по преизбирането си за втори мандат и обикаля страната със своята тогавашна съпруга - Людмила. Тогава той не може да си позволи да покаже друг образ от този на примерен семеен мъж, който държи на традиционните семейни ценности и традиционното руско семейство.

Елизавета обаче поразително прилича на руския президент - факт, който потвърждават проучванията на Центъра за визуални анализи към Университета в Брадфорд, Великобритания. Техните компютърни експерименти доказват прилика от над 70 на сто между снимки от социалните мрежи на младата Кривоногих и такива на Путин.

След като от "Проект" се свързват със Светлана Кривоногих за повече информация, кадрите на Елизавета изчезват от социалните платформи. Говорителят на Путин - Дмитрий Песков - отсича, че за първи път чува фамилията Кривоногих.

Потокът от активи, който не спира да тече към семейството вече над 20 години обаче, доказва, че те явно са доста скъпи за президента и че той със сигурност е чувал това необичайно име.

Станете почитател на Класа