Ердоган: Ислямофобията е болест, която се разпространява по-бързо от новия коронавирус

Наблюдавали сте отблизо низостта на Франция по отношение на Пророка (Мохамед) под етикета "свобода на мисълта", заяви Ердоган днес във видеосъобщение по време на 23-тата среща на Мюсюлманско-американското общество, допълва БТА.

"Обиждането на свещените за хората фигури е далече от свободата. Защото мисълта е друга", подчерта Ердоган, като добави, че тези, които използват свободата на изразяване, за да атакуват свещени ценности, не могат да понесат и най-малка критика към себе си.

 По думите му тези, които окуражават обиди срещу Пророка и които игнорират нападенията срещу джамии, се опитват да прикрият фашизма си.

Турският президент описа ислямофобията като болест, която се разпространява по-бързо от новия коронавирус.

"Културният расизъм, дискриминацията и нетолерантността достигнаха нива, които не могат да бъдат прикрити в някои страни, които дълги години бяха хвалени като люлки на демокрацията", изтъкна Ердоган.

 Той добави, че ислямофобията и ксенофобията са се превърнали в тенденция, която направлява държавната политика на много страни, а маргинализирането на мюсюлманите заради вярванията, езика, имената или облеклото им е честа практика.

Станете почитател на Класа