Тръмп твърди, че "ФБР и МП може да са били замесени в измами на изборите“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви в неделя по време на интервю за канала Fox News, че е имало "измама" на президентските избори и предположи, че ФБР и Министерството на правосъдието (МП) са могли да бъдат наясно с това.


"Това е пълна измама и ФБР и Министерството на правосъдието, не знам, може би са замесени. Но как се позволява на хората да продължат напред с тези неща е невероятно. Тези избори бяха фалшифицирани", каза Тръмп по време на първото си интервю след президентските избори на 3 ноември.


Президентът постави под съмнение "провалите в електронните системи за гласуване и нередностите с гласовете по пощата, пристигнали в нощта на изборите. Моето мнение няма да се промени след шест месеца. Имаше огромна измама", подчерта той.


Тръмп също така твърди, че дори "повечето демократи вярват, че е имало изборна измама". "79% от републиканците смятат, че изборите са били измама и чувам, че 35-40% от демократите мислят така. Те няма да кажат, че мислят по този начин, но аз мисля повечето от тях смятат, че това е измама ", каза той.


В този смисъл президентът потвърди, че в САЩ няма да бъде избран друг републикански президент, сенатор или член на Конгреса, ако партията приеме резултатите от тези избори. "Ако републиканците позволят това да се случи, никога няма да има друг избран републиканец в историята на тази държава за президент, или на ниво Сенат, или на ниво Конгрес" каза той.


Тръмп обеща да продължи да се бори в съда, за да оспори победата на своя съперник Джо Байдън, но призна, че ще бъде трудно да се заведе дело пред Върховния съд на САЩ.


"Проблемът е, че е трудно да се стигне до Върховния съд. Имам най-добрите адвокати във Върховния съд, но те казаха, че е много трудно да се представи дело там. Вероятно не ще мога да започна дело, дори да има огромни доказателства ", заяви Тръмп.


Обитателят на Белия дом заяви, че има "стотици и стотици подписки от хора, които са били възпрепятствани да гласуват, но съжалява, че те не искат да ги приемат". "Бих искал да съдя, аз Доналд Дж. Тръмп, президент на Съединените щати, и да сложа всичко в един съдебен процес. И те казват:" Сър, нямате право. Не разбирам. Президент на Съединените щати, да нямам право? Що за съдебна система е това?"

Станете почитател на Класа