Китайски читатели: Австралия е бясното куче на САЩ

Китай отказва да се извини на Австралия за публикацията на представителя на МВнР на КНР за убийството от австралийците на мирни жители на Афганистан. Китайското издание твърди, че на правителството на Австралия «явно не му достига мъдрост». Това заявяват и читателите. Те призовават Австралия да се научи «да бъде човек».

 

Китайски читатели: Австралия е бясното куче на САЩ, от което трябва да се избавим

 

 

Австралийският министър-председател Скот Морисън публично изпусна нервите си и критикува грубо говорителя на китайското външно министерство Чжао Лицжян за туита, в който той обвинява австралийските войници в убийството на афганистански мирни жители.

Морисън заяви, че Австралия е дълбоко обидена и безсрамно поиска «извинение» от Китай. Китайското външно министерство не само категорично отказа да направи това, но самата Австралия беше посложена на присмех от китайския народ. Сегашното правителство на Австралия е много арогантно и високомерно, то представлява група политически и социални елити, на които очевидно им липсва мъдрост.

САЩ и Великобритания активно подкрепят Австралия, обвинявайки Китай в натиск върху Австралия с помощта на търговски глоби.

Пекин никога не е свързвал открито китайско-австралийската търговия с политическите отношения между двете страни. Причината за налагането от Китай на мита върху австралийския ечемик е да се противодейства на дъмпинга и да се защитят държавните субсидии.

Китай също временно наложи мита върху австралийското вино поради антидъмпингови съображения.

Китай е твърд защитник и поддръжник на свободната търговия. И той, и Австралия подписаха споразумение за регионално всеобхватно икономическо партньорство. Затова естествено ще следваме правилата. Австралия има стотици антидъмпингови и антисубсидийни разследвания на китайски стоки, а броят на китайските разследвания на австралийски стоки се броят на пръсти…

Австралия пое водещата роля при изготвянето на т. нар. „Закон за външната намеса“ срещу Китай на западните страни и беше първата, която публично изключи оборудването на Huawei от изграждането на 5G мрежите.

Тя е и ударната сила зад почти всеки антикитайски проект, иницииран от западните страни. Китай никога не е провокирал Австралия и страните никога не са имали „неприязън един към друг до момента“…

Австралийската армия уби 39 цивилни и затворници в Афганистан.

Правителството на Морисън има наглостта да се постави във високо морално положение да защитава правата на човека.

Каква невероятна арогантност и безсрамие се изисква за това!

Като служебно куче на САЩ, Австралия е по-добре да се въздържа да помага на тигъра в делата му (да върши мръсната работа на лошия човек, примерен превод, бел.ред.). По-специално нейните военни кораби е най-добре да не влизат в крайбрежните води на Китай, хвърляйки прах в очите, в противен случай рано или късно Австралия ще се лиши от тях.

Коментари на читатели: 

Хуанцю_b8w5OY: Ако говорим от цялото си сърце, то това е отговорът, който Австралия заслужава. Има толкова много страни по света като Австралия, които мечтаят да станат ловни кучета на САЩ и в същото време да спечелят от падането на Китай. Поне себе си уважавайте!

Хуанцю_8jEFaG: Този път трябва категорично да осъдим фашистките зверства, извършени от австралийските войници, те са измъчвали и убивали афганистански цивилни! Животът на афганистанците също е човешки живот и белите австралийци не могат да игнорират правата на афганистанците! Тези войници трябва да бъдат съдени!!

Хуанцю_WfDYvP: Австралийските псета заслужават да бъдат наричани животни. В техните речи и дела няма нормално човешко мислене. Очевидно австралийската армия убива хора в Афганистан и това е трагично. Тя напълно забрави за човешката съвест и беше осъдена от целия свят. С такива бесни псета Китай трябва напълно да спре всякаква комуникация и да прекъсне достъпа им до кучешката храна.

Бял планински вълк: Австралия самодоволно мисли, че щом е помагач на САЩ, другите няма да мога да я осъдят. Но кой не знае, че в очите на външния свят тя просто е бясно куче, ръфащо хора, агресивен елемент? Тя трябва да си търси проблема на друго място — той е в главата й.

Най-добрият начин да се справите с бясното куче е да го удряте с пръчка по най-уязвимите места, да го застреляте с един изстрел! Тези бесни кучета от Австралия са твърде арогантни!

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа