Поискаха Марвел да оттегли Наказателя, защото логото му носели някои нападатели на Капитолия

Поискаха Марвел да оттегли Наказателя, защото логото му носели някои нападатели на Капитолия
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    16.01.2021
  • Сподели:

Десетки потребители в социалните мрежи поискаха от Marvel да премахне персонажа The Punisher (Наказателя) от комиксите си, след като емблемата му - череп с дълги зъби - бе видяна върху дрехите на някои от нападателите на Капитолия на САЩ на 6 януари.


Освен това някои посочиха, че „компанията трябва да наложи интелектуалната си собственост върху логото, така че то да не се отпечатва навсякъде. Тя не бива да позволява героите им да бъдат използвани от терористи. Време е за промяна", пише един интернавт в Twitter.


Междувременно друга потребителка на интернет посочи, „Някои хора виждат този тип символи като съобразени с техните вярвания и постоянното им използване насърчава тези хора да мислят, че броят им е по-голям".


Някои обаче защитиха героя. Сред тях бе актьорът Джон Бернтал, който изигра Наказателя - алтер егото на Frank Castle, в сериалите на Netflix „Daredevil" и „The Punisher". "Тези хора грешат, те са изгубени и уплашени. Те нямат нищо общо с това, което Франк представлява или за което става дума", подчерта той.


От своя страна Marvel все още не е коментирал ситуацията, съобщава Fox News.


Логото на Наказателя, което се появява за първи път в брой 29 от 1974 г. "The Amazing Spider-Man", е обект на дебати в продължение на години, след като е избрано за символ на гордост от някои членове на армията и на Американските правоприлагащи органи, както и от крайнодесни активисти.

Станете почитател на Класа