Северна Корея показа нова балистична ракета, изстрелвана от подводници

Северна Корея показа нова балистична ракета, изстрелвана от подводници
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    16.01.2021
  • Сподели:

Северна Корея, по време на военен парад в Пхенян късно в четвъртък, показа нова балистична ракета, която може да бъде изстреляна от подводници.


Парадът се проведе след конгреса на управляващата Работническа партия, на който лидерът на страната Ким Чен-ун обеща да укрепи ядрения си арсенал, съобщава Yonhap, позовавайки се на местни медии.


Според снимките, публикувани от държавната агенция KCNA, показана е балистична ракета, която може да бъде изстреляна от подводници, за която се твърди, че е наречена „Pukguksong-5", заедно с различни балистични ракети с твърдо гориво и други видове оръжия, включително танкове и ракетни установки.


"Най-мощното оръжие в света, балистични ракети, изстрелвани от подводници, излязоха на площада една след друга, демонстрирайки убедително силата на революционните въоръжени сили", заяви агенция KCNA, предаде Франс прес.


"Величествените елитни части и непобедимите бронирани редици на републиката представляват нашата абсолютна власт", заяви министърът на отбраната Ким Чен Гван в реч преди събитието.

Станете почитател на Класа