Създателят на Telegram: „Свидетели сме на най-голямата цифрова миграция в историята“

Създателят на Telegram: „Свидетели сме на най-голямата цифрова миграция в историята“
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    16.01.2021
  • Сподели:

Основателят на Telegram, Павел Дуров, в профила си в услугата за съобщения пусна публикация, в която изброява всички потвърдени канали държавните лидери, регистриран на платформата му.


„Ставаме свидетели на най-голямата дигитална миграция в човешката история, но и без това масовият приток на нови потребители към Telegram се е ускорил" каза руският разработчик.


Дуров обяви "В резултат на този глобален феномен още двама президенти стартираха свои канали в Telegram: президентът на Бразилия Жаир Болсонаро (@jairbolsonarobrasil) и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган (@RTErdogan)".


„Тези канали се присъединяват към съществуващите вече акаунти на други световни лидери: президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор (@PresidenteAMLO), този на Франция, Еманюел Макрон (@emmanuelmacron), Израелският премиер Бенямин Нетаняху (@bnetanyahu), министър-председателят на Сингапур Лий Сиен Лунг (@leehsienloong), президентът на Украйна Владимир Зеленски (@V_Zelenskiy_official), президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев (@shmirziyoyev), Тайванският лидер Цай Инг-вен (@iingtw) и Етиопският премиер Абий Ахмед Али (@AbiyAhmedAliofficial)."
Сред лидерите, прибегнали до използването на Telegram в момента, не е Доналд Тръмп. Преди това платформата бе маркирала като „измамен" канала, наречен „Доналд Дж. Тръмп", който има повече от 500 000 последователи.


Дуров добави „Потвърдените канали винаги имат синя отметка. Чувствам се почитан, че политическите лидери, както и многобройни обществени организации, се доверяват на Telegram за борба с дезинформацията."


"За разлика от други мрежи, Telegram не използва непрозрачни алгоритми, за да реши дали даден абонат ще види съдържанието, за което се е абонирал, или не. В резултат на това Telegram каналите са единственият пряк начин за лидерите на мнение да се свързват по доверен начин с публиката си", увери той.


Telegram стана второто най-изтегляно приложение в САЩ, на фона на противоречията относно свободата и цензурата в Интернет.

Станете почитател на Класа