Джак Ма участва във видеоконференция след повече от два месеца отсъствие

Джак Ма участва във видеоконференция след повече от два месеца отсъствие
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    22.01.2021
  • Сподели:

След повече от два месеца далеч от светлината на прожекторите и медиите, Джак Ма, основател на гиганта за електронна търговия Alibaba Group, говори в сряда във видеоконференция със стотина селски учители, потушавайки вълната от спекулации относно местонахождението му.


Ма припомни в речта си, че годишното събитие обикновено се провежда присъствено в Саня, в южната част на Хайнан, но тази година, поради пандемията covid-19, трябва да се проведе чрез видеоконференция.


По време на речта си китайският бизнесмен заяви, че планира да посвети повече време на филантропията, без да се позовава на неотдавнашните разногласия с Пекин, съобщава The Economic Times. „Усилената работа за съживяване на селските райони и общ просперитет е отговорност на нашето поколение предприемачи", каза Ма.


Изчезването на Джак Ма от светлината на прожекторите и от медиите, предизвика слухове за местонахождението му, докато китайските регулатори разследват бизнеса му.


Първите съмнения започнаха да се появяват на 1 януари, когато Джак Ма бе заменен като съдия във финала на шоуто за таланти Африканските бизнес герои, което той създаде. Ма беше изключен от промоционалния видеоклип и снимката му беше премахната от уебсайта на състезанието.


С публичното си завръщане акциите на Alibaba, регистрирани в Хонг Конг, са нараснали с над 10%, уточнява Ройтерс. „Появата на Джак Ма успокои инвеститорите след многото слухове, позволявайки им да натрупват акции, които изоставаха на пазара", каза Стивън Люнг, директор продажби в инвестиционната банка UOB Kay Hian.

Станете почитател на Класа