Търсачката DuckDuckGo надмина 100 милиона ежедневни търсения

Търсачката DuckDuckGo надмина 100 милиона ежедневни търсения
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    22.01.2021
  • Сподели:

Във време, когато потребителите търсят алтернативи, за да избегнат проследяването на данни от технологичните гиганти, търсачката DuckDuckGo надмина 100 милиона ежедневни търсения за първи път, показва страницата за трафик на компанията.


На 11 януари DuckDuckGo достигна най-големия брой заявки за търсене за един ден, с общо 102 251 307. Освен това търсачката, основана през 2008 г., е изпълнила близо 23,7 милиарда заявки през миналата година, което представлява 62% увеличение на средния брой ежедневни търсения за година.


След неотдавнашния спор около събирането на данни за търговски цели от технологични гиганти, все повече потребители се обръщат към по-малко популярни платформи, но които изглежда предлагат по-голяма поверителност.


За разлика от традиционните търсачки като Google, DuckDuckGo не проследява уеб дейностите на хората и не споделя лични данни с други компании.


"Хората се обръщат към нас, защото искат повече поверителност и съобщението обикновено се предава от уста на уста. Хората търсят алтернативи на бизнес модела с технологии за наблюдение ", каза за USA TODAY Камил Базбаз, вицепрезидент по комуникациите на компанията.


Въпреки че DuckDuckGo все още е далеч от надхвърлянето на 5 милиарда ежедневни търсения в Google, той показа устойчива тенденция на растеж.


Всъщност в САЩ тя вече се нарежда на второ място по пазарен дял, пред Yahoo! И заема същата позиция в Обединеното кралство и Австралия, според портала Genbeta.

Станете почитател на Класа