Тръмп все пак остави на Байдън бележка

Тръмп все пак остави на Байдън бележка
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    22.01.2021
  • Сподели:

Въпреки факта, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вече наруши няколко официални традиции след електоралното си поражение от Джо Байдън, той поддържа поне една: тази за оставяне на бележка за новия президент в Овалния кабинет.


Джъд Дир, заместник-прессекретар на изходящата администрация, отказа да разкрие съдържанието на съобщението пред Асошиейтед прес или дори да обсъди неговия тон, твърдейки, че комуникацията между президентите е частна. Самият Байдън потвърди пред журналисти, че неговият предшественик му е написал „много щедро писмо, но няма да разкрие подробностите преди да говори с Тръмп".


В този контекст не малко потребители на Twitter спекулираха относно написаното от напускащия президент:


„Извинете за всички обвивки на KFC"; „В горното чекмедже има скривалище на Big Mac"; "Оставихме Ерик. Моля, отнасяйте се с него добре"; „Скъпи Джо: Не можеш да ме уволниш, подавам оставка", бяха някои от предложенията на интернет потребителите.


"Скъпи Джо, ядрените кодове не работят (така ми казаха)", написа друг потребител.


Един коментатор изрази лека надежда, че Тръмп е подкрепил неговия наследник и е предложил своята помощ, въпреки че призна, че това не е много вероятно.


Тръмп отказа публично да признае победата на Байдън и не спомена поименно демократа в прощалните си речи. Той също не присъства на церемонията по откриването в сряда, нито преди това покани на среща избрания президент в Белия дом, както е традиционно, след като демократът беше обявен за победител в президентските избори.

Станете почитател на Класа