Clubhouse има ново финансиране, вече струва 4 милиарда долара

Clubhouse има ново финансиране, вече струва 4 милиарда долара
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    20.04.2021
  • Сподели:

Clubhouse, социалната мрежа, която предлага аудио чатове, приключи нов кръг на финансиране, обяви компанията тази неделя на официалния си акаунт в Twitter.


„Току-що приключихме нов кръг на финансиране, воден от @AndreChen, от @ a16z, с подкрепата на DST Global, Tiger Global и Elad Gil", гласи туитът, който не уточнява колко пари са събрани.


В последващо съобщение компанията посочва, че с новия наличен капитал ще подкрепи своя международен растеж, ще инвестира във функции за локализация и достъпност, ще стартира повече програми създателите на съдържание да получават плащания и ще подобрява екипите за общностно здраве.


Източник, запознат с операцията, информира Ройтерс, че новото финансиране е довело стойността на базираната в Сан Франциско компания до 4 милиарда долара, въпреки че цифрата все още не е потвърдена официално.


Приложението, което позволява на хората да обсъждат най-различни теми в аудио чат стаи, регистрира популярността му да нараства рязко, след като бе използвано от личности като Илон Мъск и Марк Зукърбърг.


Успехът на платформата, която стартира само преди година и вече има 10 милиона активни потребители на седмица, показа потенциала на аудио чат услугите, особено в контекста на ограниченията, наложени от пандемията covid-19, които много хора са изпитали.


Британската агенция подчертава, че по-рано този месец Bloomberg съобщи, че в момента Twitter води преговори за закупуване на аудио приложението за цена от 4 милиарда долара.

Станете почитател на Класа