Ако Украйна и Русия насочат оръжията си една срещу друга

Ако Украйна и Русия насочат оръжията си една срещу друга
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.04.2021
  • Сподели:

Китайските медии оцениха инцидента с военните кораби на американския флот, които планираха да навлязат в Черно море през Босфора и Дарданелите, но промениха мнението си след началото на руските военни учения.

 

Експертите от китайските медии обърнаха внимание колко неочаквано приключи опитът на САЩ да окажат натиск върху Русия в Черно море. По-рано САЩ изпратиха два миноносеца до турските проливи Босфор и Дарданели, за да навлязат в Черно море. Пентагонът обяви, че възнамерява да оказва помощ на партньори в Украйна, но американците отново се отказаха в най-напрегнатия момент, цитира фактите статия на «Соху».

 

В критичния момент американската армия за пореден път демонстрира, че чувството им за лична безопасност и самосъхранение е много по-силно от желанието да носят отговорност за думите си, пишат китайските автори.

 

Оказа се, че разрушителите от Шести американски флот са променили курса си на подхода към Босфора. Китай е уверен, че причината за промяната в решението на американското командване са действията на Русия. Маневрите на руския флот доведоха до бягството на американските кораби, а китайските автори са сигурни, че мащабните учения със стрелби, стартирани от Русия в Черноморския регион, са предизвикали страхливата реакция на Пентагона.

 

«Веднага след началото на руските учения Турция получи уведомление от американския посланик, според което преминаването на американски кораби през Босфора се отлага за неопределено време», пише Соху.

 

Изданието подчертава, че руското министерство на отбраната нарича навлизането на американските миноносци в Черно море в такъв напрегнат момент пряка заплаха и провокация и че присъствието на военни кораби на ВМС на САЩ в региона е нежелателно.

 

Ако Украйна и Русия насочат оръжията си една срещу друга, тогава първите, които ще избягат от бойното поле, ще бъдат американските военни», считат авторите на «Соху».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа