Азербайджан стяга военна техника към границите на Армения

Азербайджан стяга военна техника към границите на Армения
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2021
  • Share:

Азербайджан може да се опита да нанесе удар по Армения от две страни.

Въпреки факта, че Баку не предприема никакви военни действия в окупираните територии на Армения, стана известно за вероятните планове на Азербайджан да нанесе удар по територията на Армения, а именно по района на Сюник, от две посоки едновременно — директно от територията на Азербайджан и от територията на Нахичеван.


Това се обяснява от факта, че в момента значителни сили на Азербайджан се движат към арменската граница, както се вижда от видеокадрите, които се появиха в мрежата

В представените видеокадри можете да видите огромни колони, състоящи се от десетки военни камиони, бойни машини на пехотата БМП-2, танкове, полева артилерия и др., Освен това се твърди, че цялата техника и въоръжение се разполагат директно на границата с Армения.

 

 

 

 

Ситуацията е повече от напрегната, особено на фона на отказа на Азербайджан да изтегли силите си от окупираните райони на територията на Армения, което не изключва подготовката на мащабна военна операция срещу Сюник.

Предполагаше се, че разполагането на техника може да се дължи на военните учения, започнати от Азербайджан, но нищо не се съобщава за провеждането на последните етапи в този регион.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа