Путин: Русия скоро ще въведе в действие нови уникални системи въоръжения

Путин: Русия скоро ще въведе в действие нови уникални системи въоръжения
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2021
  • Сподели:

Сред тях — междуконтиненталната балистична ракета «Сармат», хиперзвуковата ракета «Циркон», зенитните системи С-500 «Прометей» и други комплекси, отбеля президентът на Руската Федерация.

 

„Хиперзвуковото оръжие вече е приведено в готовност — комплексите «Авангард» и «Кинжал».


Предстои и поставянето на други уникални системи въоръжение, включително междуконтиненталната балистична ракета„ Сармат “, хиперзвуковата ракета„ Циркон “и зенитните системи С-500„ Прометей “ и други комплекси «, каза Владимир Путин.

 

Държавният глава на Русия каза още, че вече се формира нова държавна програма за въоръжение с хоризонт за планиране до 2034 г., като се вземат предвид перспективните разработки на водещи изследователски колективи, отбранителни институти и конструкторски бюра.

 

«Изпълнението му ще бъде насочено към по-нататъшно укрепване на отбранителния потенциал на страната.
И разбира се, ще трябва да работите с това оборудване», обърна се той към завършилите военни университети.

Президентът на Русия отбеляза, че най-високите изисквания се налагат и на завършилите образователни институции към правоохранителните органи и специалните служби.

 

Той добави, че „те ще трябва да застанат до своите другари, които осигуряват законност и ред и спасяват хората, участват в премахването на последиците от природни бедствия, борят се с престъпността и корупцията, тероризма и защитават страната, нашия народ от вътрешни и външни заплахи. »

 

„Значителните, видими резултати в тези и други ключови области са гаранция за доверието на гражданите и увереното, прогресивно развитие на Русия“, обобщи Владимир Путин, като изрази увереност, че всеки военнослужещ на поста си ще действа професионално, решително и твърдо в интерес на Родината си.

 

Станете почитател на Класа