Путин: Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан

Путин: Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.09.2021
  • Сподели:

"Колкото по-скоро талибаните се присъединят към семейството на цивилизованите народи, толкова по-лесно ще бъде да се свържем, да общуваме, по някакъв начин да повлияем и да задаваме въпроси", подчерта държавният глава на РФ

Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан - няма да има с кого да разговаря, заяви руският президент Владимир Путин в рамките на Източния икономически форум във Владивосток, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

"Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан. Ако това се случи, тогава няма да има с кого да разговаряме. И ако това е така, тогава трябва да мислим, че колкото по-скоро талибаните се присъединят към семейството на цивилизованите народи, толкова по-лесно ще бъде да се свържем, да общуваме, по някакъв начин да повлияем и да задаваме въпроси", каза Путин.

"И ако не да изискваме, тогава да поставим въпроса, че определени цивилизовани правила трябва да се спазват в рамките на тези цивилизовани отношения", подчерта руският лидер.

Трябва да се обединим, за да разрешим проблемите около Афганистан, за да се предпазим от тероризма и трафика на наркотици, заяви руският президент Владимир Путин.

"Необходимо е да се обединим, за да противодействаме ефективно на тероризма, в името на борбата, заради която бяха въведени американските войски в Афганистан, с разпространението на наркотици, организираната престъпност. Има общи заплахи", припомни Путин.

Възможно е ефективно да се борим с подобни заплахи заедно, подчерта президентът.

По въпроса за признаването на талибаните трябва да се изхожда от реалностите, какво стои зад техните изявления, каза руският президент Владимир Путин.

"Днес талибаните управляват. Ако това е така, ние трябва да изхождаме от реалностите. Разбира се, съгласен съм с президента на Казахстан, както и с много други колеги, напоследък съм говорил с много хора по този въпрос. Трябва да разберем какво се подготвя зад изявленията на лидерите на талибаните“, предупреди руският президент.

 

 

 

Станете почитател на Класа