Британците в ужас

Британците в ужас
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.09.2021
  • Сподели:

Великобритания е сериозно уплашена от най-новите стратегически оръжия на Русия. Въпросното торпедо «с размерите на автобус» има потенциала да промени характера на ядрените заплахи. Daily Express анализира сателитните изображения, за да помогне да се разбере как Русия може да използва тези оръжия.

 

Британците в ужас: Русия публикува спътникови снимки на "зловещото торпедо" с ядрена бойна глава

 

 

Русия предизвика нови страхове, след като на сателитни снимки бе идентифицирано огромно торпедо с ядрена бойна глава, принадлежаща на военно-морския флот на Кремъл

 

Торпедото изглежда с размерите на автобус, а американското разузнаване отбелязва, че е «междуконтинентално автономно торпедо с атомна енергийна установка и ядрена бойна глава». Откакто руският президент Владимир Путин за първи път разкри съществуването на „свръхсекретното“ торпедо в речта си през 2015 г., това зловещо оръжие, известно като «Посейдон», предизвиква огромен интерес сред експертите по сигурността. Новите снимки помагат да се разбере как Русия може да използва новото си оръжие.

 

Експертите смятат, че съдейки по конструкцията на торпедото, то ще работи под вода на много големи дълбочини и с висока скорост.

 

Тези постижения означават, че Посейдон, като нова категория стратегически оръжия, потенциално ще промени характера на ядрените заплахи.

 

Това се случи, след като Владимир Путин постави на „бойно дежурство» новия арсенал от свръхзвукови ракети.

 

Владимир Путин се стреми да увеличи военния потенциал на руския флот чрез създаването на все по-голям брой военни бази, инфраструктура и съвременни оръжия.

 

Те включват руски ракети, разработени от ракетното конструкторско бюро на НПО „Машиностроения“, за които се твърди, че са предназначени да атакуват цели на сушата и в морето на разстояние над 1000 километра и са способни да летят със скорост девет пъти превишаваща скоростта на звука.

 

Сателитните снимки, направени от компанията за космически технологии Maxar Technologies по-рано този месец, също потвърдиха, че военното съоръжение, което е заснето от сателита и е с размерите на автобус, е било посетено от кораба със специално предназначение „Академик Александров“.

 

Това съоръжение се намира на северния бряг на река Северна Двина, близо до вливането й в Бяло море.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа