Така изглежда истинското поражение на Запада

Така изглежда истинското поражение на Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.09.2021
  • Сподели:

„Депутатът от британските консерватори Том Тугендхат заяви, че атентатите, при които загинаха най-малко 60 души в Кабул, „показват как изглежда истинското поражение на Запада“.

 

Британски депутат: Така изглежда истинското поражение на Запада

 

Тугендхат, който председателства комисията по външни работи, казва, че сега Западът няма думата за бъдещето на Афганистан. В интервю за BBC Radio 4 той заяви:

 

„Ето как изглежда истинското поражение. Поражение е, когато вече не контролираш нито един от процесите и ако имаш късмет, просто ще си тръгнеш и ще се утешеш с част от военното си оборудване, което правим в момента. Ние не контролираме нищо, нямаме какво да кажем. Това е пълно поражение.»

 

Този британски депутат, който някога е служил в Афганистан, описва ситуацията като „залез над най-лошите решения на Запада през последните години“.

 

Това е Джордж У. Буш. Това е Барак Обама. Това е Доналд Тръмп. Това е Джо Байдън. Това е ръководството на Пентагона. Това е Държавният департамент. Всички ние, американските избиратели, продължихме да избираме тези хора. Това си ти и това съм аз.

 

Поражението!

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа