Япония нареди евакуация на 188 00 души от района на Хирошима поради наводнения и свлачища

Япония нареди евакуация на 188 00 души от района на Хирошима поради наводнения и свлачища
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    05.09.2021
  • Сподели:

На над 188 000 души, живеещи в японския град Хирошима и близките райони, бе наредено да се евакуират посред нощ, тъй като се очаква префектурата да бъде ударена с обилни дъждове, които могат да предизвикат свлачища.


Властите на град Хигаши-Хирошима са алармирали 87 716 домакинства и общо 188 969 души, живеещи в района, за повишен риск от свлачища поради проливните дъждове и са издали заповед за евакуация на района около 01.20 ч. местно време в събота, съобщиха японските медии.


Второто най-високо ниво на тревога е обявено в региона, като властите призоваха всички да напуснат най-опасните зони. Японската метеорологична служба предупреди за „нестабилни атмосферни климатични условия в югозападната част на остров Хоншу, в района се очакват изключително силни дъждове. Възможни са свлачища в префектурите Хирошима и Ямагучи".


Япония вече претърпя обилни валежи в средата на август, когато на близо 1,5 милиона души беше наредено да напуснат домовете си. По това време безпрецедентни валежи предизвикаха свлачища в Хирошима и Кюшу. В град Унзен в префектура Нагасаки кал погълна две къщи и отне четири живота.

Станете почитател на Класа