Русия ще построи Спутник - нов град в Далечния Изток

Русия ще построи Спутник - нов град в Далечния Изток
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    06.09.2021
  • Сподели:

Руските власти планират да построят нов град в Далечния изток на страната, който ще се нарича Спутник, разположен в живописна местност на по-малко от 30 километра от Владивосток. Съответното споразумение е подписано от представителите на Министерството за развитие на Далечния Изток и Арктика, регионалните власти и други субекти на Източния икономически форум.


Новият Спутник ще побере 300 000 души и ще бъде с площ 925 хектара, с общо 2,8 милиона квадратни метра жилища. Заедно с Владивосток и близкия град Артьом, населението в трите града може да достигне един милион души.
Сред приоритетите на присъединилите се към проекта е развитието на икономическия потенциал на региона, създаването на нови работни места и удобно и модерно пространство за живеене, с цялата необходима инфраструктура.


От Министерството за развитие на Далечния Изток и Арктика посочват, че мястото, избрано за изграждането на Спутник, е атрактивно, тъй като е на 10 минути от летището, на 40 минути от Владивосток и на 15 минути от Артьом.


В момента районът привлича инвестиции с проекти и се планира създаването на повече от 7 900 работни места. С изграждането на нов модерен град руските власти се надяват да привлекат повече жители в Далечния изток, да повишат стандарта на живот в региона и да предотвратят местното население да иска да се премести в други части на страната.

Станете почитател на Класа