Собственичка на ресторант във Флорида отказа достъп на привържениците на Байдън

Собственичка на ресторант във Флорида отказа достъп на привържениците на Байдън
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    07.09.2021
  • Сподели:

Собственичката на ресторант във Флорида (САЩ) привлече вниманието на много хора, като постави плакат на вратата на нейното заведение, в който уведомява привържениците на Байдън, че не са добре дошли в нейния ресторант, и ги подканя да отидат другаде, като се позова на неотдавнашното управление на изтеглянето на американската армия от Афганистан.


"Ако сте гласували и продължавате да подкрепяте безполезната, неумела и корумпирана администрация, която в момента обитава Белия дом и е съучастник в смъртта на нашите военнослужещи и жени в Афганистан, моля, отидете на друго място. Нека Бог благослови Съединените щати и Бог да благослови нашите войници", се казва в съобщението.


Собственичката на ресторанта, Анджи Угарте, заяви пред медиите, че „е била ядосана, след като научила за смъртта на 13 войници при нападение миналата седмица, и е почувствала, че това е единственото, което може да направи".


Тя спомена също, че много от редовните й клиенти са ветерани и е посветила цяла стена в ресторанта си, за да почете както тях, така и техните семейства.
Угарте, която управлява мястото от пет години, каза, че плакатът е привлякъл вниманието на медиите, а ресторантът й е станал толкова популярен, че е изчерпала храната, принуждавайки я временно да го затвори.


Тя обаче споменава, че реакциите на хората са били различни, някои смятат, че е нейно решение да обслужва когото си поиска, докато други казват, че не подкрепят мярката.


"Някои хора идваха до вратата, поглеждаха, обръщаха се и си тръгваха. А други влизаха в кухнята, докато готвя, и казваха:"Хей, обичам твоя плакат", разказа Угарте.


Тя дори коментира, че е получила обаждания от „от цял свят, от Европа, опитващи се да купят храна за ветерани".


Собственичката не е определила конкретна дата за премахване на плаката, отбелязвайки, че все още има американци, които са заседнали в Афганистан

Станете почитател на Класа