Франция се сбогува с Белмондо

Франция се сбогува с Белмондо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.09.2021
  • Сподели:
Франция организира национално поклонение в памет на Жан-Пол Белмондо. Един от най-великите френски актьори почина в понеделник на 88-годишна възраст. В мемориала Дом на инвалидите в Париж беше организирана национална церемония. Президентът Еманюел Макрон изнесе прощално слово. Покритият с националния флаг ковчег беше изнесен от гвардейци под звуците на музиката на Енио Мориконе от филма "Професионалистът" - «Chi Mai». Това бе един от малкото случаи, в които Домът на ивналидите бе отворен за публиката.
 

 

“Искахме да кажем няколко думи за дядо. Там, където е, сигурен съм, че се усмихва. (…) През целия си живот той не спря да търси щастието, а най-вече да го дава. Той беше и ще бъде слънце, а слънцето не угасва, то грее и озарява навсякъде, през цялото време. Когато залязва някъде, изгрява другаде. (…)

 

Франция се сбогува с Белмондо

 

Дядо ни винаги ни озаряваше със своята доброта, доброжелателност… Благодаря ти, дядо, че ни даде толкова радост. Оставяш ни изпълнени с огромно щастие. Обичаме те. Забавлявай се добре с твоите приятели, които толкова ти липсваха”, каза в прощалното си слово внукът на актьора Виктор Белмондо.

Погребението на Жан-Пол Белмондо е утре в църквата Сен Жермен де Пре в центъра на Париж.

 

 

 

Станете почитател на Класа