Apple пуска новите версии на своите операционни системи iOS 15, iPadOS 15 и watchOS 8

Apple пуска новите версии на своите операционни системи iOS 15, iPadOS 15 и watchOS 8
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    22.09.2021
  • Сподели:

Американската компания Apple пусна в понеделник актуализациите на операционната система за iPhone, iPad и Apple Watch: iOS 15, iPadOS 15 и watchOS 8.


Сред новите функции са режимите на концентрация, при които изкуственият интелект деактивира разсейващи приложения въз основа на техните приоритети. Също така снимките вече ще могат да разпознават текст и обекти. Освен това има функции за наблюдение на качеството на съня и приложение за медитация, наред с други.


FaceTime отново е значително актуализиран. Сега има възможност да планирате разговори, като споделите предварително връзка с участниците, можете дори да изпращате връзки към контакти, използвайки Android или Windows. По същия начин приложението ще има нов режим на показване за масивни видео разговори и гласова изолация чрез невронни мрежи.


В новия дизайн на Спомени, невронните мрежи на iPhone вече не само групират снимки по местоположение и предмет, но и ги комбинират с Apple Music.


В iPadOS 15 има няколко важни промени, като потребителят ще може да се наслаждава на „джаджите" на началния екран. Освен това ще има достъп до библиотеката с приложения, идеална за тези, които имат инсталирани много приложения.


Функцията, която привлича най-голямо внимание, е Quick Note, която, както подсказва името й, ще позволи да се създават бързи бележки на всеки сайт и във всяко приложение, с плаващо приложение. С това Apple продължи да подобрява многозадачността, за да направи iPad алтернатива на лаптопите.


Новият watchOS 8 за интелигентните часовници на Apple носи нови сфери със снимки в портретен режим, нов преглед на снимки, с възможност за запазване на цифров ключ за дома в приложението Wallet, и други новости.

Станете почитател на Класа