«Вашингтон губи контрол над всичко…»

«Вашингтон губи контрол над всичко…»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.09.2021
  • Сподели:

Неуспехите във външната политика на САЩ накърниха доверието на американците и света в глобализма. В резултат на това традиционният републикански интернационализъм бе изместено от движението на Тръмп, до голяма степен основано на популизма, докато нарастващото прогресивно крило на Демократическата партия се опитва да прокара въвеждането на фундаментални корекции във външната политика на Вашингтон, пише The Wall Street Journal.

 

"Вашингтон губи контрол над всичко..."

 

 

Докато реториката на американския президент Джо Байдън е изпълнена с препратки към стария американски глобализъм, неговата администрация изглежда не се отнася много добре към «хуманизма с юмруци“ и либералната търговска политика.

 

В същото време Вашингтон вероятно ще се сблъска с нови провали на хоризонта.

 

Падането на Хонконг, засилването на руското влияние в Беларус, колапса в Афганистан и успехите на иранските марионетки в Близкия изток показват, че Вашингтон губи контрол над геополитическия дневен ред.

 

Успехите на либерализма в справянето с глобалните проблеми като пандемията, миграцията и промяната на климата също не са впечатляващи, отбелязва изданието.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа