Лондонската полиция прекрати разследването срещу принц Андрю по обвиненията в сексуално насилие

Лондонската полиция прекрати разследването срещу принц Андрю по обвиненията в сексуално насилие
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.10.2021
  • Сподели:

Полицията във Великобритания прекрати разследването по обвинения в сексуално насилие срещу принц Андрю, като заяви пред британските медии, че са решили да не продължават, след като са проучили гражданското дело, заведено от ищцата Вирджиния Джуфре.


Лондонската столична полиция обяви, че е приключила третия си преглед на случая на сексуално насилие, свързан с принц Андрю, и че няма да предприеме „допълнителни действия".


„По процедура служителите на MPS прегледаха документ, публикуван през август 2021 г. като част от граждански иск на САЩ. Този преглед приключи и не предприемаме допълнителни действия", заяви говорителят на полицията, цитиранн от The Sun.


Полицията се позовава на граждански иск, заведен от Джуфре, американска жена, която обвинява херцога на Йорк, че я е малтретирал сексуално три пъти, включително в лондонския дом на Гислейн Максуел, предполагаемата мадам на осъдения за сексуален престъпник Джефри Епщайн. Съобщава се, че в къщата е направена и скандалната снимка, показваща ръката на Андрю на кръста на Джуфре.


Джуфре твърди, че „е била на 17, когато е била вербувана от Епщайн като част от операцията му за трафик на секс и е била обучена като сексуална робиня от Максуел".


Принцът отдавна отрича, че е познавал Джуфре или е правил секс с нея, като предположи в интервю за Би Би Си през 2019 г., че тяхната снимка, на която позират заедно, е фалшива.


Полицията заяви, че ще продължи да „поддържа връзка с други правоохранителни органи, които ръководят разследването по въпроси, свързани с Джефри Епщайн", без да споменава по име принц Андрю.


Кресида Дик, шеф на полицията, каза през август, че макар полицията вече да е разгледала делото на Епщайн два пъти и е решила да не го разследва повече, тя „е помолила полицаите да разгледат отново материала". „Никой не е над закона", каза комисарят.


По гражданското дело съдия в Ню Йорк даде на адвокатите на принц Андрю достъп до запечатано споразумение, сключено между Епщайн и Джуфре през 2009 г. Правният екип на принца настоя, че то забранява на Джуфре да съди всеки, свързан с Епщайн, освобождавайки кралското семейство от „всякаква потенциална отговорност".

Станете почитател на Класа