Основателят на Telegram назова три подценени и седем надценени неща в живота

Основателят на Telegram назова три подценени и седем надценени неща в живота
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.10.2021
  • Сподели:

В деня, когато навършва 37 години, основателят на Telegram, Павел Дуров, описа в канала си на тази социална мрежа трите неща в живота, които според него са подценени, както и седемте, които според него са надценени.


За руския милиардер три от най-важните неща в живота са сънят, природата и самотата. Дуров вярва, че „сънят стимулира имунитета, креативността и психологическото благосъстояние, а самотата предлага свободата за духовен и интелектуален напредък". Той също така вярва, че „ние сме биологично проектирани да се чувстваме добре в естествената среда."


Дуров счита, че се отделя твърде голямо значение на някои неща, свързани с цивилизацията. Поради тази причина той препоръчва да се живее извън големите градове, които той описва като „източници на замърсяване, престъпност и шум", въпреки че признава, че „е добре да има достъп до техните ресурси". По същия начин той съветва да си готвите у дома, вместо да ходите по ресторанти, да имате по-здравословна диета и по-голям контрол върху съставките.


Магнатът също не препоръчва да се купуват недвижими имоти, нещо, което той счита за „съмнителна инвестиция", тъй като според него „притежаването на имот е по-ограничаващо от наема, като осигурява по-голяма свобода за движение и изследване на различни места". В същото време той също твърди, че горещият климат е надценен, което води до „риск от рак и по-бързо стареене".


Дуров също препоръчва да не се следва модата и да се ограничи използването на социални мрежи. Що се отнася до първото, той посочва, че следването на модата „е скъпо и ненужно" и съветва просто да носите удобни дрехи. Той критикува мрежите за "непрекъснатия поток от боклук, който намалява нашето щастие и творчество" и потвърждава, че "прекъсването на връзката с тези интернет услуги е най-доброто, което можем да направим във всеки един ден".


Накрая и с достатъчно ирония бизнесменът призовава да не се следва това, което казват известните личности. "Известните хора често дават неоправдани съвети извън своята област на експертиза. За всички важни неща в живота е най-добре да разчитате на солидна наука и експертно мнение", пише той.

Станете почитател на Класа