На снимки Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет, който уби жена

На снимки Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет, който уби жена
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    23.10.2021
  • Сподели:

Американският актьор Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет, който остави една жена мъртва по време на снимките на филма "Ръжда" в щата Ню Мексико (САЩ), потвърди местната полиция в четвъртък, според АФП.


Според комисаря на град Санта Фе, жертвата, операторът Халина Хътчинс, на 42 години, е починала от наранявания, причинени от огнестрелното оръжие, след като е била транспортирана с въздушен транспорт до университетската болница в Нуево Мексико.


Освен това се съобщава, че е пострадали друг човек, 42-годишен мъж, който също е откаран с линейка в друг медицински център, където му е оказана спешна помощ. Според Hollywood Reporter това е режисьорът Джоел Соуза, който е в критично състояние.


Службата на шерифа уточнява, че инцидентът включвал оръжие, което се използва като реквизит за уестърна от 19-ти век. „Според разследващите изглежда, че сниманата сцена е включвала използване на реквизитно огнестрелно оръжие, от което е бил възпроизведен изстрел", каза полицията и добави, че „детективите разследват как и какъв тип куршум е изстрелян".


От своя страна говорител на Болдуин каза, че е имало инцидент на снимачната площадка, който включвал стрелба с реквизитен пистолет с халосни куршуми, съобщава АП. Междувременно Санта Фе New Mexican съобщи, че актьорът, който режисира филма заедно с Джоел Соуза, е бил видян пред полицейското управление да плаче, но опитите да се получат коментарите му са били неуспешни.

Станете почитател на Класа