Впечатляващи снимки: къде спят децата по света

Впечатляващи снимки: къде спят децата по света
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.12.2021
  • Сподели:

Как живеят, къде спят, за какво мечтаят деца от различни страни по света? Британският творец Джеймс Морисън ни пренася в детските стаи на деца от различни страни по света. Кадрите са впечатляващи.

 

 

 

Деветгодишният Донг живее в провинция Юнан в Югозападен Китай. Той спи в една стая заедно със своите родители, сестра си и дядо си. Семейството е бедно и разполага само с малко земя, на която отглежда ориз и захарна тръстика. Като порасне, Донг иска да стане полицай и да гони лошите.

Донг от Китай

  • Деветгодишният Донг живее в провинция Юнан в Югозападен Китай. Той спи в една стая заедно със своите родители, сестра си и дядо си. Семейството е бедно и разполага само с малко земя, на която отглежда ориз и захарна тръстика. Като порасне, Донг иска да стане полицай и да гони "лошите".

 

Съвсем различен е животът на осемгодишния Харисън. Неговото семейство живее в голяма луксозна къща. Той самият разполага с голям телевизор, собствена баня и две големи стаи за игри. Харисън няма братя и сестри. Той посещава частно училище. Пътуването до там трае два часа, но майка му се наслаждава на времето, прекарано с него в колата. Харисън иска да стане ветеринарен лекар.

Харисън от САЩ

  • Съвсем различен е животът на осемгодишния Харисън. Неговото семейство живее в голяма луксозна къща. Той самият разполага с голям телевизор, собствена баня и две големи стаи за игри. Харисън няма братя и сестри. Той посещава частно училище. Пътуването до там трае два часа, но майка му се наслаждава на времето, прекарано с него в колата. Харисън иска да стане ветеринарен лекар.

 

И Кая има свое райско кътче за игра. Тя е четиригодишна и живее с родителите си в малко жилище в Токио. Стаята ѝ е препълнена с кукли и плюшени играчки. Дрехите на Кая се шият от майка ѝ, но в училище тя е длъжна да носи униформа. Когато порасне, Кая иска да стане художничка на комикси и анимационни филми.

Кая от Япония

  • И Кая има свое райско кътче за игра. Тя е на 4 години и живее с родителите си в малко жилище в Токио. Стаята ѝ е препълнена с кукли и плюшени играчки. Дрехите на Кая се шият от майка ѝ, но в училище тя е длъжна да носи униформа. Когато порасне, Кая иска да стане художничка на комикси и анимационни филми.

 

Индира е на 7 и няма собствено легло. Подобно нещо далеч не е обичайно в Непал. Семейството на Индира разполага само с едно помещение. През нощта тя спи заедно със своите братя и сестри върху дюшек на пода. От 4 години насам Индира работи в една каменоломна. Работата там е опасна. За децата не са осигурени предпазни средства - например защитни очила. Като порасне, Индира иска да стане танцьорка.

Индира от Непал

  • Индира е на 7 и няма собствено легло. Подобно нещо далеч не е обичайно в Непал. Семейството на Индира разполага само с едно помещение. През нощта тя спи заедно със своите братя и сестри върху дюшек на пода. От 4 години насам Индира работи в една каменоломна. Работата там е опасна. За децата не са осигурени предпазни средства - например защитни очила. Като порасне, Индира иска да стане танцьорка.

 

Десетгодишният Шерап живее в един манастир в Непал. Той спи в обща стая с още 79 други момчета, които се обучават за монаси. Те спят на двуетажни легла и разполагат с малко лични вещи. Родителите на Шерап са го изпратили в манастира, защото вярват, че когато един от синовете стане монах, това носи щастие на цялото семейство.

Шерап от Непал

  • Десетгодишният Шерап живее в един манастир в Непал. Той спи в обща стая с още 79 други момчета, които се обучават за монаси. Те спят на двуетажни легла и разполагат с малко лични вещи. Родителите на Шерап са го изпратили в манастира, защото вярват, че когато един от синовете стане монах, това носи щастие на цялото семейство.

 

Животът на седемгодишната Джасмин е крайно необикновен. Заедно със семейството си тя живее в голяма къща в щата Кентъки. Стаята ѝ е декорирана с множество корони и отличия, спечелени на различни детски конкурси за красота. Всеки ден тя тренира за нови шоу-програми. Това е скъпо занимание, защото за всяко участие в конкурс родителите ѝ дават по над 1000 долара.

Джасмин от САЩ

  • Животът на седемгодишната Джасмин е крайно необикновен. Заедно със семейството си тя живее в голяма къща в щата Кентъки. Стаята ѝ е декорирана с множество корони и отличия, спечелени на различни детски конкурси за красота. Всеки ден тя тренира за нови шоу-програми. Това е скъпо занимание, защото за всяко участие в конкурс родителите ѝ дават по над 1000 долара.

 

Осемгодишната Ахкошет води съвсем различен живот. Тя е от племето крахо и живее край река Амазонка в Бразилия. Представителите на племето вярват, че земята е била създадена от слънцето и луната. Червената боя по гърдите на момичето е характерен белег за един традиционен ритуал на племето. Вода те ползват от близката река, а половината от необходимите им хранителни продукти отглеждат сами.

Ахкошет от Бразилия

  • Осемгодишната Ахкошет води съвсем различен живот. Тя е от племето крахо и живее край река Амазонка в Бразилия. Представителите на племето вярват, че земята е била създадена от слънцето и луната. Червената боя по гърдите на момичето е характерен белег за един традиционен ритуал на племето. Вода те ползват от близката река, а половината от необходимите им хранителни продукти отглеждат сами.

 

Тай е на 11 години и живее със семейството си в един жилищен блок в Рио де Жанейро. Родителите ѝ не са особено заможни, но все пак прехраната им е осигурена. Стените на стаята, в която живее Тай, са покрити с постери на нейните идоли. Изложбата със снимки на деца и техните стаи може да се разгледа в град Ной Улм до 6 февруари 2022 година.

Тай от Бразилия

  • Тай е на 11 години и живее със семейството си в един жилищен блок в Рио де Жанейро. Родителите ѝ не са особено заможни, но все пак прехраната им е осигурена. Стените на стаята, в която живее Тай, са покрити с постери на нейните идоли. Изложбата със снимки на деца и техните стаи може да се разгледа в град Ной Улм до 6 февруари 2022 година.
     
     
  • Автор: София Принцен

Станете почитател на Класа