Вучич към САЩ: Сърбия няма да въвежда санкции срещу свои граждани

Вучич към САЩ: Сърбия няма да въвежда санкции срещу свои граждани
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.01.2022
  • Share:

Президетът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия в никакъв случай няма да наложи санкции срещу членове на своя народ и представители на сръбския народ в Босна и Херцеговина и Република Сръбска.

 

Вучич към САЩ: Сърбия няма да въвежда санкции срещу свои граждани


Вучич отговори на въпрос на журналистите, за да коментира санкциите, въведени от САЩ към Додик и Алтернативната телевизия. Той счита, че това е нарушение на свободата на СМИ.

 

Той обяви, че на 10 или 11 януари ще обсъди настоящата ситуация със сръбския член на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик и с президента на Република Сръбска Желко Цвиянович.

 

«Ще поговоря с Додик и Цвиянович на 10 или 11 януари. Това са сложни неща, които не искат спешно реагиране. Не бива да се бърза, защото това създава множество проблеми не само за Сърбия», каза той.

 

«Сърбия в никакъв случай няма да въведе санкции срещу членове на своя народ и срещу представители на сръбския народ в Босна и Херцегови и Република Сръбска», добави той.

 

«Ние трябва да поддържаме рационални, достойни и правилни отношения с американците, те са велика държава. Няма да връщаме времето, когато бяха свалени блокадите и барикадите срещу политическите представители на нашия народ», допълни Вучич.

 

Той посочи, че го безпокоят санкциите срещу Додик и някои хора от Република Сръбска, но добави, че още повече го безпокои обяснението за санкциите, че Алтернативната теливизия е част от корупционна схема.

 

«Имаме много въпроси към администрацията на САЩ за някои други СМИ и връзките им с престъпността и корупцията, на които, изглежда, не е възможно да се даде адекватен отговор. Но да оставим това след Рождество. Вчера разговарях с Додик и Цвиянович, ще продължим преговорите в най-близки дни», добави Вучич.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа