Революционна батерия за Tesla осигурява пробег 1200 км с едно зареждане

Революционна батерия за Tesla осигурява пробег 1200 км с едно зареждане
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    19.01.2022
  • Сподели:

Автомобил на Tesla, оборудван с батерия от следващо поколение, успя да измине повече от 1200 км с едно зареждане.


Базираната в Мичиган стартираща компания Our Next Energy (ONE) инсталира нова батерия в автомобил Tesla Model S, която позволява на автомобила да измине невероятните 1200 километра с едно зареждане. Това е два пъти по-голям обхват за автомобила от този модел и повече от най-високото постижение на който и да е масово произвеждан бензинов автомобил.


Тестът на ONE се проведе в средата на декември в Мичиган, при почти 14-часово нон-стоп шофиране, със средна скорост от 55 mph (88,5 km/h), преди да се върне в централата си в град Нови.


Муджииб Иджаз, основател и главен изпълнителен директор на ONE, обясни, че „компанията е успяла да инсталира новия батериен пакет, наречен Gemini, в същото пространство като оригиналната батерия, но използвайки по-безопасни и по-устойчиви методи, без да променят ефективността на автомобила".


Целта на компанията е да покаже, че могат да бъдат постигнати много по-дълги обхвати от средната издръжливост на водача и да се реши проблемът с безпокойството за обхвата на електрическите превозни средства, който досега беше решаван чрез инсталиране на зарядни станции на повече места. Съществуват обаче и други пречки, като времето за изчакване, необходимо за презареждане на електрически автомобил, в сравнение с пълненето на резервоара за гориво на традиционно превозно средство.


„Искаме да ускорим приемането на електрически превозни средства, като елиминираме безпокойството за обхвата, което възпира повечето потребители днес", каза Иджаз, добавяйки, че компанията сега е фокусирана върху превръщането на тази концептуална тестова батерия с в нов продукт, който ще позволи пътуване на дълги разстояния с едно зареждане, като същевременно ще подобри разходите и безопасността чрез използване на устойчиви материали.


Новата батерия, която беше представена на технологичната конференция Consumer Electronics Show 2022 в Лас Вегас по-рано този месец, има иновативен дизайн с литиево-железен фосфат, който компанията очаква да използва и в търговските камиони по-късно тази година. .

Станете почитател на Класа