В САЩ предсказаха падането на Киев 72 часа след руското нахлуване

В САЩ предсказаха падането на Киев 72 часа след руското нахлуване
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.02.2022
  • Сподели:

САЩ се готвят за "значителна" криза с мигранти и бежанци, тъй като ситуацията около Украйна ескалира, съобщи “Фокс Нюз”, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.


“САЩ работят за подготовка за значителна бежанска и миграционна криза”, пише в съобщението на телевизионния канал.

 

Според “Фокс Нюз” европейските държави също обсъждат въпроса за настаняването на бежанци, тъй като изхождат от предположението, че „украинците ще избягат в други части на Европа“.

 

Според редица източници в Конгреса на САЩ генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, е казал на конгресмените, че украинската столица Киев може да падне в рамките на 72 часа в случай на „пълномащабно русконашествие“.

 

Редица конгресмени са изразили загриженост относно недостатъчно бързото предоставяне на военна помощ на Украйна от Съединените щати. Представители на американската администрация са отговорили, като са посочили, че Русия би могла да използва значителните доставки на военна помощ като „претекст за нахлуване“, отбелязва телевизионният канал.

 

Според данните на “Фокс Нюз” брифингите с конгресмените са присъствали и държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин, директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс, министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, заместник-министърът на търговията Дон Грейвс, заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо и заместник-директорът на Агенцията за международно развитие на Съединените щати Изабел Коулман.

 

Киев и западните държави напоследък непрекъснато говорят за предполагаемото засилване на „агресивните действия“ от страна на Русия близо до границите на Украйна. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия придвижва войски на собствена територия и по свое усмотрение. Според него това не заплашва никого и не трябва да тревожи никого.

 

Русия многократно отрича обвиненията на Запада и Украйна в "агресивни действия", заявявайки, че не възнамерява да атакува никого, а твърденията за "руска агресия" се използват като извинение за разполагане на повече военна техника на НАТО близо до руските граници. Руското външно министерство отбеляза по-рано, че западните изявления за "руската агресия" и възможността да се помогне на Киев да се защити от нея са едновременно смешни и опасни.

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа