Стотици хиляди протестираха срещу Русия в редица европейски градове

Стотици хиляди протестираха срещу Русия в редица европейски градове
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.02.2022
  • Share:

Стотици хиляди протестираха срещу Русия в редица европейски градове, предаде Ройтерс.

 

 

Над 100 хиляди души се събраха вчера в центъра на Берлин, като издигнаха плакати с лозунги "Спрете войната", "Последната война на Путин", "До Украйна сме".Демонстрантите развяваха флаговете на Украйна и ЕС. В някои части на германската столица временно бе спряно движението на влакове и метрото.Около 80 хиляди протестиращи срещу руската инвазия в Украйна се събраха и в Прага.

 

Стотици хиляди протестираха срещу Русия в редица европейски градове

 

Хиляди протестиращи се стекоха към центъра на Мадрид. Демонстрантите развяваха украински флагове и издигнаха плакати с лозунги "Мир", "Спрете Путин" и др.

 

 

Около 400 демонстранти се събраха и пред украинското посолство в центъра на Копенхаген.

 

 

Стотици протестиращи се събраха вчера в Париж и Ница. Сред демонстрантите в Париж имаше и руски граждани, посочва Асошиейтед прес.

 

 

Протести вчера имаше и в Минск, където се състоя референдум за внасянето на промени и допълнения в конституцията на страната.

 

 

Подобни демонстрации вчера бяха организирани в Рим, Лисабон и Лондон, информира Ройтерс.

 

 

В Русия също имаше много демонстрации на хора, противопоставящи се на военните действия. Полицията задържа над 1700 демонсранти в 46 руски градове.

 

 

Броят на украинските бежанци достигна 368 000 и продължава да расте, съобщи вчера Службата на върховния комисар на ООН за бежанците.

Станете почитател на Класа