Русия призна за убити и ранени войници за първи път

Русия призна за убити и ранени войници за първи път
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.02.2022
  • Share:

От началото на операцията са били унищожени повече от 1000 обекта на военната инфраструктура на Украйна. Конашенков подчерта, че всички украински войници, които се предадат, ще бъдат върнати на семействата им

 

 

 

За първи път от началото на боевете в Украйна Русия призна за убити и ранени войници, предаде БНР.

На брифинг в Москва говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков заяви, че по време на така наречената операция за защита на Донецката и Луганската народна република са загинали и са били ранени руски военнослужещи. Той обаче не посочи броя им, а каза само, че са многократно по-малко от унищожените националисти и украински военнослужещи.

Конашенков добави, че украински нацисти изтезават пленените руски войници и че се идентифицират гласовете, телефоните и координатите на лицата, които участват в издевателствата. По думите му от началото на операцията са били унищожени повече от 1000 обекта на военната инфраструктура на Украйна. Конашенков подчерта, че всички украински войници, които се предадат, ще бъдат върнати на семействата им.

 

"Руската армия е унищожила 821 обекта от военната инфраструктура на Украйна", съобщи пред журналисти говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков.

"Сред тях са 14 военни летища, 19 командни пункта и комуникационни центрове, 24 зенитно-ракетни системи С-300 и Оса, 48 радиолокационни станции. Свалени са 7 бойни самолета, 7 хеликоптера, 9 безпилотни летателни апарата. Унижощети са 87 танка и други бойни самолети, бронирани машини, 28 реактивни системи за залпов огън, 118 единици специални военни машини“, каза още Конашенков. „Силите на ВМС на Русия унищожиха 8 военни катера на ВМС на Украйна", добави той.

По същото време украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че от началото на руското нахлуване са били убити 352 украински цивилни, включително 14 деца, съобщава БТА. По данни на здравното министерство 1684 души, сред които 116 деца, са били ранени, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението на министерството не е посочена информация за жертви и ранени в редиците на украинските въоръжени сили.

 
 
 
 

 

Станете почитател на Класа