За участие във военната спецоперация за освобождението на Донбас се отправиха военни от Южна Осетия

За участие във военната спецоперация за освобождението на Донбас се отправиха военни от Южна Осетия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2022
  • Сподели:

Главата на Република Южна Осетия Анатолий Бибилов потвърди информацията, че колона с военнослужещи от Южна Осетия е заминала да участва в операцията за освобождаването на Донбас. Както заяви самият президент на Южна Осетия: за участие в операция Z в Украйна.

 

За участие във военната спецоперация за освобождението на Донбас се отправиха военни от Южна Осетия (и видео)


Армейските камиони под знамената на републиката излязоха от Южна Осетия, за да се присъединят към войските, които понастоящем воюват като част от специална военна операция.

 

Според Анатолий Бибилов южноосетинските момчета вървят с гордо вдигнато знаме. Те разбират, че ще защитават и Русия, и Южна Осетия, така че фашизмът да бъде спрян в далечните граници и утре да не стигне до родната им земя.

 

Анатолий Бибилов заяви, че горещата аланска кръв ще заяви за себе си.

 

Главата на републиката, който преди това призна независимостта на ДНР и ЛНР, заяви:

 

«Върнете се с Победа живи и здрави при близките си в родната Осетия».

 

Припомняме, че самата Република Южна Осетия беше призната за независима държава през 2008 г. Русия беше първата, която призна суверенитета на Република Южна Осетия след приключването на операцията за принуждаване на Грузия към мир. Към днешна дата Южна Осетия като независима държава, освен от Руската федерация, е призната от ЛНР и ДНР, Венецуела, Никарагуа, Науру и Сирийската арабска република.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа