Дерипаска за изявленията на Байдън във Варшава...

Дерипаска за изявленията на Байдън във Варшава...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2022
  • Сподели:

В своята реч във Варшава Байдън каза за Путин: "За Бога, този човек не може да остане на власт". И нарече руския президент "касапин", "военнопрестъпник" и "диктатор-убиец"

 

 

Руският милиардер Олег Дерипаска каза днес, че речта на американския президент Джо Байдън във Варшава демонстрира, че е в ход някаква "ужасна идеологическа мобилизация", която може да доведе до продължителен конфликт в Украйна, предадоха Ройтерс и БТА.

Дерипаска отбеляза, че смята конфликта в Украйна за "лудост" и че си е мислел, че той може да бъде спрян преди три седмици чрез преговори.

"Сега обаче е в ход някаква ужасна идеологическа мобилизация, идваща от всички страни", каза Дерипаска и добави: "Това е: тези хора се подготвят да воюват още няколко години".

Припомняме, че в своята реч във Варшава Байдън каза за Путин: "За Бога, този човек не може да остане на власт". И нарече руския президент "касапин", "военнопрестъпник" и "диктатор-убиец".

В Москва посрещнаха с гняв изявленията на американския президент.

А докато думите на Байдън се разпространяваха по света, Белият дом се опита да обясни, че забележките на президента не са били директен призив за свалянето от власт на Путин. "Това, което президентът имаше предвид е, че на Путин не може да бъде позволявано да упражнява власт над съседите си или в региона", каза служител. "Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или смяна на режима".

 

 

Станете почитател на Класа