Защо Украйна има нужда от «втора Буча» в Краматорск

Защо Украйна има нужда от «втора Буча» в Краматорск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.04.2022
  • Сподели:

Поредният удар с балистична ракета по тяхна територия е нанесен от въоръжените сили на Украйна. Кадрите, излизащи от Краматорск, позволяват недвусмислено да се определи по формата на кормилата за управление на ракетите, че е използван комплексът «Точка-У», който не е на въоръжение във Въоръжените сили на РФ.

 

Украинските власти решиха да повторят успешния случай с Буча, само че вече на територията на Донецка област, която все още не е завзета от силите на ДНР. Очевидно е, че сега разчитат на засилен натиск от Запада и нов кръг от санкции – този път в навечерието на операцията в Донбас.

 

Това не е първият удар срещу мирни граждани с помощта на подобен комплекс, по-рано украинските военни го използваха срещу Донецк.

 

Защо Украйна има нужда от "втора Буча" в Краматорск. Поредната провокация на въоръжените сили на Украйна със смъртта на цивилни и ракетата "Точка-У"

 

 

В същото време украинската страна вече разпръсква тезата, че става дума за руска ракета «Искандер». Освен това жп гарата е избрана за цел, за да се наруши евакуацията от града и да се използват цивилни като жив щит.

 

Всичко съгласно указанията на Арестович (https://t.me/readovkaru/200).

 

Последният момент е особено важен — всъщност въоръжените сили на Украйна правят всичко, за да попречат на населението да напусне градовете на ЛДНР, които не се контролират от руските войски. Цялата военна тактика на Украйна сега се свежда до укриване на техника и жива сила в жилищни райони, всеки друг сценарий означава поражение на въоръжените сили на Украйна в най-кратки срокове.

 

Официален Киев вече дори не се замисля за моралния компонент и отговорността към собственото си население.

 

Фалшива новина: (https://telegra.ph/file/d7188f2d333f27e65dea6.jpg): Руските войски удариха гара Краматорск с ракета Точка-У. Това заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски.

 

Истината: Ударът наистина беше нанесен от Точка-У, но тези тактически ракети се използват (https://ria.ru/20220408/tochka-u-1782488548.html) само от украинските въоръжени сили и отговорността за тази трагедия е в украинските власти.

 

Това се потвърждава и от снимката с останките на ракетата, а сега и от Зеленски. По-рано украинските телеграм канали съобщиха, че ударът е нанесен от Искандер-м, но тази версия по-късно беше опровергана и изключена дори от самите украински власти.

 

Руските войски не използват Точка-У от 2019 г. Но на 14 март въоръжените сили на Украйна удариха (https://t.me/warfakes/1197) точно с такава ракета по Донецк, в резултат на което бяха убити 20 души.


Падналата в Краматорск ракета е изстреляна от югозапад – тази територия се контролира от въоръжените сили на Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация подчерта (https://t.me/warfakes/2056): на 8 април руските въоръжени сили не са имали огневи мисии в град Краматорск и не са били планирани. А тактическите ракети «Точка-У» се използват само от украинските въоръжени сили.

 

Според резултатите от анализа на щетите на гарата в Краматорск може да се заключи, че ракетата се е сринала във въздуха на последния участък от траекторията. С голяма степен на вероятност може да се твърди, че бойната глава (бойната глава) на ракетата не е работила. Тъй като по време на детонацията на фугасна бойна глава на мястото на падането щеше да е фуния с диаметър няколко метра, а при използване на касеткова бойна глава, радиусът на унищожаване би бил около километър, докато повредата в такъв радиус не се наблюдава в Краматорск.


Самоунищожението на ракетата може да се случи в резултат на дългосрочно съхранение без подходяща поддръжка и рутинни процедури.

 

Въоръжените сили на Украйна са въоръжени с голямо количество стара и остаряла техника, което води до пропуски. Например на 4 октомври 2001 г. украинските военни организираха учение за противовъздушна отбрана в Крим с демонстративни стрелби от комплекси С-200 и С-300. В резултат на това над Черно море беше свален пътнически самолет, което доведе до смъртта на 78 души.

 

Отбелязваме също, че напоследък Украйна направи опити да модернизира своите ракетни сили. Например в част от ракетите «Точка-У» доказаните и надеждни съветски системи за самоунищожение бяха заменени със занаятчийски такива от собствено производство, което може да причинило трагедията.

Станете почитател на Класа