Камерън Диас се завръща - не всичко е свършило за актрисите след 40

Камерън Диас се завръща -  не всичко е свършило за актрисите след 40
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.07.2022
  • Share:

Ребека Никълсън
Камерън Диас се оттегли от актьорството, след като последният й филм – римейк на Ани, в който тя играе мис Ханиган – беше пуснат през 2014 г. Тя небрежно потвърди в интервю за EW през 2018 г., че вече не играе, като каза на колегите си за ранните романтични комедии The Sweetest Thing, че тя е „всъщност пенсионирана". Две години по-късно тя разшири решението си да се оттегли от Холивуд, като каза на Гуинет Полтроу, че се е уморила да бъде „инфантилизирана" от кино индустрията и осъзнава, че трябва да се научи как да стане самодостатъчна. Това й донесе, каза тя тогава, „мир в душата".
Очевидно Диас оттогава се е научила как да си прави чай, защото излиза от пенсия след осем години. Джейми Фокс съобщи новината в Twitter, като обяви, че той и Диас ще участват в нов филм за Netflix, наречен, подходящо, Back in Action. Фокс добави негов клип от телефонен разговор с Диас, която твърди, че се чувства тревожна. „Не знам как да направя това", казва тя; След това Foxx нае Том Брейди пенсионираната и след това непенсионирана звезда от NFL, за да й даде малко насоки как да организира завръщането.
Не се знае много за филма, но Deadline го наричат „екшън-комедия" и продукцията ще започне тази година. Диас, която ще навърши 50 следващия месец, е най-известна с работата си в комедии, но един поглед към нейната страница в IMDb напомня за широкия й диапазон, от Being John Malkovich през Shrek до There's Something About Mary. Завръщането на Диас към екшън жанра изглежда мъдър и интригуващ избор и то не само за феновете на светата троица Баримор-Диас-Лиу от Ангелите на Чарли.
Мъжете могат да бъдат екшън герои толкова дълго, колкото искат. Том Круз и Киану Рийвс все още са боксофис титани. Един от най-чаканите филми за следващите няколко години е петият филм за Индиана Джоунс с участието на Харисън Форд, който вече е на 79.
Май същото започва да важи и за жените. Най-голямата роля от години на 46-годишната Чарлийз Терон беше като безсмъртен воин в „Старата гвардия". 54-годишната Кари-Ан Мос се завърна в „Матрицата". 57-годишната Сандра Бълок направи ретро екшън хит с „Изгубеният град". Това е ужас, повече от екшън, но Джейми Лий Къртис, на 63, е на път да напусне франчайза за Хелоуин след 44 години.
Има много дебати и сатира за това какво се случва с жените актьори, след като навършат 40, но в екшън филмите изглежда има ясен отговор: те трябва да ритат задници.

Станете почитател на Класа