Силите на Украйна се изтеглили от Лисичанск, за да спасят живота на военните

Силите на  Украйна се изтеглили от Лисичанск, за да спасят живота на военните
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.07.2022
  • Share:

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви в неделя, че е изтеглил войските от Лисичанск, за да спаси живота на военнослужещите.
„След тежки боеве за Лисичанск отбранителните сили на Украйна бяха принудени да се оттеглят от позициите. В условията на многократно превъзходство на руските окупационни войски в артилерия, авиация, реактивни системи за залпов огън, боеприпаси и личен състав, продължаване на отбраната на града би довело до фатални последици. За да се запазят животите на украинските защитници, беше решено да се оттеглим", каза Генералният щаб във Facebook (забранен в Русия).
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Виктор Андрусив каза, че според него „украинските войски трябва да извършат организирано отстъпление от Лисичанск", след което да се срещнат със силите на ЛНР и Русия на втората отбранителна линия на района при оста Северск – Бахмут.
В неделя руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин, че контролът над Луганската народна република е установен. Министерството на отбраната съобщи, че руските сили и Народното опълчение на ЛНР са установили пълен контрол над Лисичанск и редица близки населени места, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая гора.

Станете почитател на Класа