Виртуален разговор между Джанет Йелън и Лиу Хе

Виртуален разговор между Джанет Йелън и Лиу Хе
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.07.2022
  • Share:

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън обсъди в понеделник покачващите се цени на суровините и въздействието на инвазията на Русия в Украйна на виртуална среща с китайския вицепремиер Лиу Хе, съобщиха от Министерството на финансите на САЩ.
Разговорът на Йелън с Лиу беше част от "продължаващите усилия на администрацията на [САЩ] да поддържа отворени линии за комуникация", се казва в изявление на Министерството на финансите.
„По време на откровения и съдържателен разговор те обсъдиха макроикономическите и финансови развития в Съединените щати и Китай, глобалната икономическа перспектива на фона на нарастващите цени на суровините и предизвикателствата пред продоволствената сигурност", се казва в изявлението.
„Йелън откровено повдигна въпроси, предизвикващи безпокойство, включително въздействието на военната операция на Русия в Украйна върху глобалната икономика и несправедливите, непазарни икономически практики на КНР". Министърът на финансите на САЩ отбеляза, че очаква с нетърпение бъдещи дискусии с китайския министър Лиу, заключи Министерството на финансите на САЩ.

Станете почитател на Класа