Папа Франциск се надява след Канада да посети Москва и Киев

Папа Франциск се надява след Канада да посети Москва и Киев
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.07.2022
  • Share:

Папа Франциск се надява да посети Русия и Украйна след завръщането си от Канада по-късно през месеца, както самият той каза в интервю за Ройтерс.
Според него държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин е обсъдил възможно посещение в Москва с руския външен министър Сергей Лавров.
Ройтерс посочва, че "Папа никога не е посещавал Москва и позицията на папа Франциск по украинския конфликт усложнява ситуацията. Когато Ватиканът за първи път попита за пътуване преди няколко месеца, Франциск каза, че Москва отговорила, че не е подходящият момент. Въпреки това папата намекна, че нещо може да се е променило". отбелязва новинарското издание.
„Бих искал да отида (в Украйна) и исках първо да отида в Москва. Разменихме съобщения за това, защото си мислех, че ако руският президент ми даде малък прозорец, за да послужа на каузата на мира... И сега е възможно, след като се върна от Канада, възможно е да успея да отида в Украйна. Първото нещо е да отида в Русия, за да се опитам да помогна по някакъв начин, но бих искал да отида и в двете столици", заяви папа Франциск.

Станете почитател на Класа