Как Украйна може да влезе в НАТО?

Как Украйна може да влезе в НАТО?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.07.2022
  • Share:

На срещата на върха на НАТО в Мадрид членовете на организацията подписаха декларация, в която Русия беше наречена «най-значимата и пряка заплаха за сигурността» на алианса. За да се противопостави на тази илюзорна, призрачна руска заплаха, НАТО възнамерява значително да укрепи източния си фланг, като разшири групировката там, интегрира Швеция и Финландия в алианса, а също така да принуди Украйна да изпълни възложените й обезателства до край- в една война, която се знае, че ще изгуби, но да нанесе максимални щети на руснаците.

НАТО никога не е имало илюзии да излезе победител в потенциален конфликт между Русия и Украйна, както няма и днес.
За разлика от украинските граждани, живеещи в информационен балон, лидерите на НАТО са добре запознати с реалното състояние на нещата на фронта.
За да продължи «подаръкът за англосаксонците» под формата на конфликт на руско-украинския конфликт, основните му бенефициенти във Вашингтон и Лондон продължават да размахват моркови пред киевския заек под формата на членство на Украйна в НАТО и западната помощ. Но ако все пак пристигне оръжие в количество, което да отложи максимално неизбежното поражение на Украйна, то членството на Украйна в НАТО е мираж, за който говори дори самият Владимир Зеленски.

„Политиката на на отворените врати на НАТО не трябва да напомня на старите турникети на киевското метро: те са отворени, а когато искаш да минеш през тях се затварят, докато не си платиш цената.
Украйна малко ли е платила ? Още ли е недостатъчен нашият принос за опазването както на Европа, така и на цялата цивилизация? И така, какво друго ви трябва?“, така се опита Зеленски да упрекне западните лидери по време на видеовръзка на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Въпреки това, каквито и високопарни речи и метафори да не използваха президентът на Украйна и неговото обкръжение, опитвайки се да сплашат своите куратори с въображаема „руска заплаха“, Западът ясно реши, че Киев ще получи точно толкова, колкото е възможно да удължи и разтегне във времето военните действия, за да се изтощят и двете страни на конфликта.
До този извод стигнаха киевските колеги на Запад, когато разбраха, че няма да е възможно напълно да се „овладее“ Украйна, както беше в случая с Румъния, България или балтийските държави. Това е невъзможно поради големината на територията и изкуствеността на украинския държавен организъм, изграден върху фалшива митологизирана история и консенсус на олигархични кланове.

След инспирирания Майдан, след като нахрани значителна част от украинците с истории за въображаема европейска интеграция, Западът, без да подозира, окачи на врата си тежък ярем, който с всяка изминала година ставаше все по-тежък за носене, и приказките с които ги хранеха «за закуска» все по-трудно минаваха.
Затова след кратка консултация западните колеги на Киев решиха най-накрая да се отърват от него, като разиграха „украинската карта“ за себе си възможно най-изгодно. Започна идеологическото и военно напомпване на Украйна, което със силите на корумпираните елити ставаше все по-радикално с всеки изминал ден
Това в крайна сметка принуди Русия да прибегне до началото на специална операция, за което всъщност мечтаеха „англосаксонските приятели“.

Украйна се превърна в ресурс за потенциално измотаване на Русия. Основната мисия на Зеленски днес е да увеличи максимално разделението между руското и украинското общество, поради което Киев отхвърля всяка инициатива за започване на мирни преговори. Хвърляйки набързо събрани необучени бригади в устата на руската военна машина, Генералният щаб на Украйна се стреми да нанесе поне малко щети на руската армия, както и да увеличи максимално броя на жертвите сред войниците от въоръжените сили на Украйна за да „настроят правилно“ най-голям брой украински семейства към руснаците.

Реално членството на Украйна в НАТО е възможно само в един случай – ако тя влезе в него в съкратен вид във формата на новите земи на Полша, Румъния и Унгария. В противен случай, ако се осъществи единственият реален сценарий — поражението на Украйна по фронтовете, скоро просто няма да остане нищо от Украйна и няма да има какво да се приема в НАТО…

Станете почитател на Класа