Операция по «Денацификация на Украйна»

Операция по «Денацификация на Украйна»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2022
  • Share:

11:53 Военнослужещи от 80-а украинска десантно-щурмова бригада отказват да участват в бойните действия и масово дезертират в тиловите райони — Министерство на отбраната Русия

11:50 В Мелитопол беше открит паметник на легендарния Павел Судоплатов.

11:48 Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха 17 украински БПЛА за ден, прехванаха шест украински балистични ракети Точка-У в района на Херсон — Министерство на отбраната Русия

 

11:47 Остър недостиг на личен състав на първия ешелон принуди Киевския режим да хвърли на фронтовата линия нац батальони , изпълняващи задачите на заградотряди — Министерството на отбраната на Руската Федерация.

11:45 Киев направи опит да постави украинския флаг на остров Змейни, самолет на руските ВКС удари острова, част от военните на въоръжените сили на Украйна бяха унищожени — Министерство на отбраната Русия

11:32 Руските военни предотвратиха поредица от терористични атаки в Херсон — източник на РИА Новости от руските силови структури.

11:31 Полковник в оставка от армията на САЩ Дъглас Макгрегър: 80% от украинската армия, която съществуваше в началото на тази война, сега е унищожена. Вашингтон има план да продължи този конфликт за неопределено време, докато руснаците бъдат победени или парите ни свършат. Но разбирате, че колкото по-дълго това продължава, толкова повече хора ще бъдат ненужно убити, толкова повече щети ще бъдат нанесени на Украйна. Това фактически е несъстояла се държава, която може да бъде напъло изтрита от картата на света
В момента всички карти отново са при руснаците. Повечето от санкциите, които се опитахме да наложим, се отразиха на живота ни и причиниха болка на самите нас. Руснаците всъщност не са пострадали, те продават енергоносители на Китай и Индия, а други страни искат да я купуват. Единствените, които са сериозно засегнати от нашите санкции, са нашите европейски съюзници и САЩ

11:30 Джонсън ще продължи да действа като министър-председател, докато не бъде избран нов лидер на управляващата партия, изборите ще се проведат през октомври — Sky News.

11:15 Джонсън подава оставка и ще направи съобщение в следващите часове — BBC.

11:05 В Украйна беше разрушен паметникът на 300-годишнината от обединението на Украйна с Русия. Паметникът е издигнат в Переяславъл на 8 октомври 1961 г. на площад Богдан Хмелницки.

09:38 В освободените територии на Харковска област е създадена двувалутна система. Това каза началникът на областната Временна градска администрация Виталий Ганчев. От 25 юни в региона се прилага курсът от 1,5 рубли за гривна при конвертиране на валути.

08:36 Украйна може да изчезне от картата на света, ако страните в конфликта не постигнат споразумение в близко бъдеще. Това заяви в интервю за Sky News Australia бившият съветник на американския министър на отбраната при Доналд Тръмп Дъглас Макгрегър.

08:17 Байдън уведоми Конгреса, че ще лиши Афганистан от статута на основен съюзник на Вашингтон извън НАТО — пресслужбата на Белия дом.

08:14 В Закарпатието жените не позволиха на офицерите от военната служба да вземат мъжете им на фронта.

08:10 Мелитополският държавен университет, създаден на освободената територия в резултат на сливане, се превръща в най-обещаващата образователна институция на територията на бивша Украйна.

Станете почитател на Класа