«Политико»: Руска танкова атака в източна Украйна уби двама американци, канадец и швед

«Политико»: Руска танкова атака в източна Украйна уби двама американци, канадец и швед
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.07.2022
  • Сподели:

Четирима чуждестранни бойци едновременно, включително Люк Лучишин и Брайън Йънг от Съединените щати, Емил-Антоан Рой-Сироа от Канада и Едуард Селандър Патриняни от Швеция, са ликвидирани от руски танков снаряд по време на битката край Северск, съобщава «Политико».

 

Според командира на чужденците те са били част от силите за специални операции на териториалната отбрана на Въоръжените сили на Украйна.

В опита си да забавят настъплението на руските въоръжени сили чуждестранни бойци са прехвърлени в село Григоровка близо до Северск. Там, в резултат на задачата за прочистване на дерето, чуждестранните наемници попаднали под обстрела на руските танкове.

„Първият снаряд рани Люк. Трима момчета, Едуард, Емил и Браян, веднага се опитаха да окажат първа помощ на Люк и да го измъкнат оттам. Но тогава вторият снаряд ги уби всички».

Статията също така отбелязва, че друг чуждестранен наемник, на име Фин, „е бил ударен в лявата ръка и в крака“, а друг, на име Оскар, „е получил множество ранявания“, но и двамата са успели да се измъкнат.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа