Дупка с дълбочина 200 метра се появи близо до чилийска медна мина

Дупка с дълбочина 200 метра се появи близо до чилийска медна мина
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.08.2022
  • Сподели:

Чилийските власти проучват дупка с диаметър около 25 м, появила се през уикенда в минна зона. Чилийските медии показаха въздушни снимки на дупката в терена на Lundin Mining, канадска компания, на около 665 км северно от столицата Сантяго. Lundin Mining притежава 80% от собствеността, а останалата част се държи от японската Sumitomo Corporation.
Националната служба по геология и минно дело Сернагеомин е разбрала за дупката в събота и е изпратила специализиран персонал в района, каза директорът на агенцията Дейвид Монтенегро. „Има значително разстояние до дъното, приблизително 200 метра. Не открихме никакъв материал там долу, но видяхме наличието на много вода." каза той.
Сернагеомин съобщи за затварянето на зони до работната площадка на мината Alcaparrosa, разположена близо до понора.
В изявление от Lundin Mining казаха, че дупката не е засегнала работници или членове на общността и е останала стабилна, откакто е била открита за първи път.
„След откриването районът беше незабавно изолиран и съответните регулаторни органи бяха уведомени. Няма въздействие върху персонала, оборудването или инфраструктурата. В ход е технически анализ, за да се определи причината за събитието. Най-близкият дом е на повече от 600 м, а всяка населена зона или обществена услуга са почти на километър от засегнатата зона." се казва в изявлението.
Чилийските медии показаха въздушни изображения на ямата.

Станете почитател на Класа