Алжир ще проведе с Русия съвместни антитерористични учения

Алжир ще проведе с Русия съвместни антитерористични учения
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.08.2022
  • Share:

За първи път в Алжир ще се проведат съвместни руско-алжирски антитерористични учения, наречени „Пустинен щит 2022", съобщиха от пресслужбата на Южния военен окръг.
„Съвместните руско-алжирски антитерористични учения „Пустинен щит 2022" ще се проведат за първи път в Алжир. Втората финална конференция за планиране на подготовката за съвместното руско-алжирско учение се проведе в провинция Бечар на Народнодемократична република. Алжир Представителите на командването на Южния военен окръг и Алжирската народна национална армия утвърдиха графика, плана и сценария на учението, състава на силите и средствата, както и определиха предмета, целите, задачите и етапите на съвместните учения. Учението ще се проведе през ноември на полигона Хамагир в Алжир", се казва в изявлението.
От пресслужбата уточниха, че в ученията ще участват около 80 военнослужещи от мотострелкови части, дислоцирани в Северен Кавказ, и около 80 алжирски военнослужещи. По време на учението военните на двете страни ще отработят издирване, разкриване и ликвидиране на терористични групи в пустинна обстановка.
През октомври 2021 г. в Северна Осетия се проведоха първите съвместни руско-алжирски учения с общо около 200 военнослужещи и около 40 единици бойна и специална техника. В графика на Южния военен окръг за 2022 г. са включени и съвместни учения с въоръжените сили на Египет, Казахстан и Пакистан.

Станете почитател на Класа