Украинските сили твърдят, че са повредили един от двата моста на юг през река Днепър

Украинските сили твърдят, че са повредили един от двата моста на юг през река Днепър
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.08.2022
  • Share:

Последните атаки са били извършени от бойни комплекси, доставени от западни страни, способни да използват ракети с голям обсег

 

 

Украинските военни сили съобщиха в сряда, че са повредили в достатъчна степен един от двата моста на юг през река Днепър, за да го направят неизползваем от руските войски, предава БНР.

Обстрелът на моста край Каховската ВЕЦ го превърна "негоден за употреба", сподели Южното военно командване на Украйна в публикация във Фейсбук, тъй като Киев увеличи усилията си за извършване на контраатака в района на Херсон, контролиран от Русия.

Последните атаки са били извършени от бойни комплекси, доставени от западни страни, способни да използват ракети с голям обсег. Атакуван е бил и Антоновският мост.

Междувременно украинските власти съобщиха за седем жертви на руски обстрел срещу Бахмут от системи за залпов огън "Ураган". Десетина души са ранени. След попаденията на снарядите в жилищен район в централната част на града, няколко къщи са обхванати от пламъци, съобщават от украинската прокуратура, предаде агенция "Униан".

При вчерашните експлозии в авиобазата Саки в Крим са били унищожени 9 самолета, а самото летище е извън от строя, съобщи Олександр Завитневич - председател на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване в украинския парламент.

По данни на военния щаб на ДНР в Донецк един цивилен е загинал, а няколко са били ранени по време на украински обстрел срещу различни райони в града, посочва агенция РИА Новости.

Интересите на Украйна в Русия ще бъдат представлявани от Швейцария. Съответните преговори приключиха днес в столицата на алпийската държава, но за да влезе в сила това споразумение, Русия трябва да изрази своето съгласие", казаха от швейцарското външно министерство, цитиран от "Униан".

От самото начало на войната в Украйна Швейцария изрази готовност да предложи на Киев и Москва посредничество за преговори, както и експертна подкрепа по време на евентуални двустранни разговори.

Още на 24 февруари, когато започна т. нар. "специална операция", Украйна скъса дипломатическите отношения с Русия. Според Киев, наложително е да бъдат защитени правата и интересите на стотиците хиляди украинци, насилствено отведени в Русия след началото на войната.

 

Станете почитател на Класа