Бивш US морски пехотинец: «В корпуса на морската пехота на САЩ има проруски настроения»

Бивш US морски пехотинец: «В корпуса на морската пехота на САЩ има проруски настроения»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2022
  • Сподели:

Бившият морски пехотинец Дуган заяви, че американските военни, които се бият за Украйна, са обхванати от съмнения

 

Бивш US морски пехотинец: "В корпуса на морската пехота на САЩ има проруски настроения"

 

В корпуса на морската пехота на САЩ, чиито войници се бият за Украйна, има проруски настроения, някои от войниците не вярват на западните медии и считат политиката на САЩ в Украйна за престъпна, това заяви за РИА Новости Джон Марк Дуган, журналист и бивш морски пехотинец, заминал за ДНР.

«Всички чуха, че Корпусът на морската пехота (на САЩ) се бие на страната на Украйна, чух за един човек, който вече е бил пленен. Той е сгрешил. Живеейки тук, мисля, че много от Корпуса на морската пехота, които се върнаха у дома, разбират грешката си.

С мен се свързаха няколко бивши колеги от корпуса, които подкрепят руската страна и не вярват на западните лъжи. Не мога да говоря от името на другите, но в Америка има доста проруски последователи, не не всички осъзнават това“, казва Джон Марк Дуган.

В същото време според него има и такива, които считат действията на САЩ за престъпни.

„Много момчета от Корпуса на морската пехота, които всъщност са проруски настроени, не вярват на западните медии. Дори сега съм постоянно във връзка с морските пехотинци, които казват, че са проруски настроени и считат, че това, което САЩ правят е престъпно“, добави той.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа