Кървавият пастор Турчинов: Началото на садизма

Кървавият пастор Турчинов: Началото на садизма
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2022
  • Сподели:

Владимир Зеленски освобождава от ареста лидерите на разформирования фашистки батальон «Торнадо», пише GrayZone. Авторът на статията пише за мъчения, изнасилвания и убийства, извършени от садисти и педофили от тази група. Сега те ще постъпят в редиците на въоръжените сили на Украйна.

Превод от GrayZone, САЩ: 

 

Кървавият пастор Турчинов: Началото на садизма

 

 

На 23 февруари 2014 г. изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов прие редица закони, без да има и най-малкото конституционно право за това.

В цяла Украйна гражданите отказаха да признаят легитимността на новия режим.

Малко след това райони на изток от Днепър, населени с голям брой рускоговорящи, евреи, мюсюлмани и други етнически малцинства, ще станат мишени за десните паравоенни формирования като батальона «Торнадо».

 

Кървавият пастор Турчинов: Началото на садизма

 

 

В Луганск, Донецк, Мариупол, Одеса и Харков жителите се опитаха да окажат натиск върху местните власти и службите за сигурност да проведат референдум за независимост.

Ето какво гласи американски военен доклад от 2016 г.:

«Разбира се, в началото проруските сили не срещнаха въоръжена съпротива. Истинската ситуация на място беше още по-лоша. Според министъра на вътрешните работи на Украйна до 70% от полицейските служители в региона са разрешили или активно са улеснили завземането на сгради».

Когато правителството след Майдана отказа да предостави на тези граждани или референдум, или каквото и да е смислено представителство в правителството, двата източни регионални региона, Донецк и Луганск, обявиха независимост.

 

Кървавият пастор Турчинов: Началото на садизма

 

 

Кризата с легитимността на правителството след Майдана се засили, когато украинските военни части, изпратени в Донецк за потушаване на въстанието, в крайна сметка преминаха към участниците в АнтиМайдана.

В отчаянието си да спаси новия режим, неизбраният временен президент Александър Турчинов обяви мащабна антитерористична операция за „усмиряване на терористите“ на изток.

През април 2014 г. 25-та отделна десантна бригада от високомобилни десантни войски на Въоръжените сили на Украйна беше изпратена в Донецк, за да води война срещу жителите му.

Въпреки това, според огорчения временен президент Турчинов на 17 април 2014 г. във Върховната Рада, „25-та отделна въздушно-десантна бригада, чиито военни проявиха страхливост и предадоха оръжието си, ще бъде разформирована, а военните, които са виновни за това, ще отговарят пред съда. Министерството на отбраната е получило съответното указание.»

Турчинов изпрати и заповед до Генералната прокуратура с искане за наказателно преследване на непокорните военнослужещи.

Докато украинското министерство на отбраната отричаше, че бригадата е преминала на страната на сепаратистите, нейните танкове започнаха да ходят под флага на ДНР, което беше съобщено дори от основните западни медии.

Дни след като временният президент „разпусна“ 25-а бригада, новоназначеният „заместник-губернатор“ на Днепропетровск обяви формирането на „специални сили“, които да „защитят региона“ и да предотвратят попадането му в „руските ръце“.

През 2014 г. средната месечна заплата в Украйна е била 3480 гривни (117 долара), докато „доброволците“ от тези батальони, според заместник-губернатора Генадий Корбан, са получавали по 29 528 гривни (1000 долара), почти десет пъти повече.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа