Над 100 чуждестранни наемници са убити край Харков

Над 100 чуждестранни наемници са убити край Харков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2022
  • Сподели:

Руските артилеристи по време на специална операция унищожиха над 70% от личния състав на един от батальоните на 66-та механизирана бригада на ВСУ, каза още ген. лейтенант Конашенков

 

Руската армия нанесе удар по пункт за временно разполагане  на чуждестранни наемници край село Золочев, Харковска област. Това каза в понеделник официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

 

"Високоточни оръжия на ВКС на Русия поразиха пункт за временно дислокиране на чуждестранни наемници край село Золочев, Харковска област. Убити са над 100 бойци от Полша и Германия, над 50 са ранени", уточни той.

"Руските артилеристи по време на специална операция унищожиха над 70% от личния състав на един от батальоните на 66-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в Донецката народна република", каза още Конашенков.

По неговите думи, руските системи за противовъздушна отбрана за денонощие са свалили три украински безпилотни летателни апарата в районите на населените места Маринка в Донецката народна република, Червоное в Херсонска област и Уди в Харковска област.

 

 

 

Станете почитател на Класа